Cât timp ne vom mai bucura de vremea frumoasă. Alina Șerban, ANM: Temperaturi de 35-36 de grade

Cât timp ne vom mai bucura de vremea frumoasă. Alina Șerban, ANM: Temperaturi de 35-36 de grade / Foto: Pixabay
Cât timp ne vom mai bucura de vremea frumoasă. Alina Șerban, ANM: Temperaturi de 35-36 de grade / Foto: Pixabay

Alina Şerban, meteorolog ANM, a spus cât timp ne vom mai bucura de vremea frumoasă.

Alina Şerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în săptămânile următoare.

"Vreme caldă pentru această perioadă. Mâine, sâmbătă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă, caniculară, în partea de sud a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi de 35-36 de grade în cea mai mare parte a Munteniei, izolat și în zona Olteniei. În vestul teritoriului temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată. Vorbim de maxime de la 24-25 de grade pe litoral, până la 32-34 de grade în celelalte regiuni.

VEZI ȘI: România, lovită de un val de aer cald din Africa. Meteorolog ANM: Veștile rămân destul de proaste pentru partea de sud și de est a României

Duminică vremea se va răci în vestul, nordul și centrul teritoriului, mai puțin în celelalte regiuni, însă și în aceste condiții temperaturile maxime se vor situa între 22-23 de grade, până la cel mult 33-34 de grade în partea de sud-est a teritoriului, poate izolat vom mai înregistra și valori de 35 de grade.

Procesul de răcire va continua la începutul săptămânii, însă acest lucru va însemna că temperaturile se vor apropia de un normal al perioadei, adică se vor situa în marea lor majoritate pe parcursul săptămânii între 23-24 de grade până la 28-29 de grade, acestea fiind totuși valori chiar ușor mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Cât timp ne vom mai bucura de vremea caldă

Acest proces se va menține și în următoarele trei săptămâni. Chiar dacă temperaturile vor varia de la o zi la cealaltă, în medie vor caracteriza o vreme caldă, în condițiile în care ploile își vor face apariția pe arii foarte restrânse, probabil mâine noapte în partea de vest, de nord-vest, de centru, a teritoriului, vor fi fenomene de instabilitate atmosferică și în consecință foarte probabil averse torențiale și intensificări ale vântului. Apoi, acestea se vor semnala pe arii din ce în ce mai restrânse.

Și în Capitală avem vreme caldă, peste 30 de grade astăzi. Mâine, izolat vom avea în jurul a 35 de grade", a declarat Elena Șerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel