Care este diferenţa între QLED, OLED, 4K şi 8K. Ce înseamnă fiecare

Ai de gând să-ți achiziționezi un televizor performant, dar nu știi ce să alegi. Prima dată, află ce înseamnă  QLED, OLED, 4K şi 8K și abia apoi orientează-te spre produs care te mulțumește mai mult.

Care este diferenţa între QLED, OLED, 4K şi 8K. Tehnologiile QLED şi OLED reprezintă cele mai populare şi avansate tehnologii folosite pentru ecranele televizoarelor. QLED este un acronim pentru Quantum-dot Light Emitted Diode (diodă cu puncte cuantice emiţătoare de lumină), în timp OLED este acronimul pentru Organic Light Emitting Diode (diodă organică emiţătoare de lumină).

Care este diferenţa între QLED, OLED, 4K şi 8K. QLED transmite lumina, în timp ce OLED o emite. QLED foloseşte un panou cu lumină din spate care asigură iluminarea pixelilor, la care se adaugă o peliculă cu puncte cuantice care atunci când sunt lovite de lumină emit propria lor culoare, potrivit descopera.ro. OLED nu foloseşte panoul din spate, fiecare pixel auto-luminându-se.

Care este diferenţa între QLED, OLED, 4K şi 8K. Când vine vorba despre rezoluţia televizoarelor, discutăm de 4K şi Full HD. În cazul 4K, vorbim despre o rezoluţie orizontală de aproximativ 4.000 de pixeli. În cazul televiziunii, standardul 4K are 3840  x  2160 pixeli şi este cunoscut sub numele de UHD.

Care este diferenţa între QLED, OLED, 4K şi 8K. În cazul cinematografelor, 4K înseamnă 4096  x  2160 pixeli şi este clasificat drept DCI 4K. Atunci când vorbim despre o rezoluţie de 8K, cunoscută şi sub numele de UHDTV, trebuie să ştim că vorbim despre aproximativ 8.000 de pixeli pe orizontală, fiind vorba mai exact de 7680 x 4320 pixeli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel