EXCLUSIV  De ce îl atacă Andrei Caramitru pe Emanuel Ungureanu. Strategia ”războiului” din USR

Caramitru
Caramitru

Andrei Caramitru, membru USR, își face mea culpa și acuză că a căzut într-o capcană când a crezut într-un fake news despre vina doctorului Mircea Beuran în incidentul de la Spitalul Floreasca, în urma căruia o femeie a fost arsă pe masa de operație și, la o săptămână, a murit. 

De ce vine acum reacția lui Andrei Caramitru? Sunt posibile varianta în care să fie o chestiune personală, dar nu putem ști, sau mai poate fi varianta unei strategii politice. 

Politicianul USR își critică, prin această postare, chiar colegul de partid, pe Emanuel Ungureanu, cel care se putea gândi chiar la postul de ministru al Sănătății într-un guvern din care să facă parte și alianța USR-PLUS. A doua variantă de ministru, din partea alianței, este cel în care se pompează multă strategie de imagine, ”super-vedeta” PLUS, Vlad Voiculescu, dar care vrea la Primărie. Se bucură și de sprijinul unor propagandiști, care-i pot asigura un avantaj. 

Însă, revenind, Caramitru Jr., lovindu-l pe Emanuel Ungureanu, îi face pârtie lui Vlad Voiculescu pentru Ministerul Sănătății și ”îi dă momeala”. Prin eventuala susținere a lui Vlad Voiculescu la Sănătate, gestul lui Andrei Caramitru vine în ajutor pentru Nicușor Dan, în contextul unor discuții despre candidatul comun al Dreptei pentru Capitală, pentru că în vreme ce PLUS îl susține pe Voiculescu, USR merge cu Nicușor Dan. 

Linie dreaptă pentru Voiculescu, liber pentru Nicușor Dan

Prin urmare, prin semnalul dat lui Voiculescu, Andrei Caramitru i-ar putea lăsa cale liberă lui Nicușor Dan pentru primărie, fără piedici de la Dacian Cioloș. Prin această strategie, alianța ar fi și într-o poziție mai bună în negocierile cu PNL, decât în situația unui război între cele două partide: USR și PLUS. Dacă nu e un joc prin care Andrei Caramitru să se credibilizeze pe principiul că ”uite, îi critic și pe ai noștri, sunt corect”, atunci ar putea fi un joc de simplificare a schemei. 

În contextul momentului depășit, după atâtea zile, trebuie urmărite implicațiile politice, dacă face Caramitru, în continuare, anunțurile mai dure din USR, în locul lui Barna, dacă sunt lupte interne în USR, prin băgarea lui Ungureanu în categoria fake news sau dacă este o strategie de coordonare, prin care să-i arate lui Vlad Voiculescu faptul că are rezervat un loc de ministru și nu are rost să fie lupte pentru Capitală. 

Nota redactiei: Articolul reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel