Câini sau pisici? Ce animal li se potrivește mai mult oamenilor stresați sau depresivi

Câini sau pisici? Ce animal li se potrivește mai mult oamenilor stresați sau depresivi / Foto: Pixabay
Câini sau pisici? Ce animal li se potrivește mai mult oamenilor stresați sau depresivi / Foto: Pixabay

Află în articol ce animal li se potrivește mai mult oamenilor stresați sau depresivi.

Învățământul superior poate fi stresant pentru studenți, iar unele instituții de învățământ oferă alinare sub formă de evenimente în care studenții pot interacționa cu animalele. Aproximativ 86% dintre aceste evenimente oferă șansa de a comunica cu un câine. Un nou studiu bazat pe sondaje constată că studenții sunt, de asemenea, interesați să elibereze stresul printr-un timp de calitate petrecut cu pisicile.

Studiul a constatat că studenții care prezintă trăsătura emoțională Big Five sunt interesați în special de vizitele la pisici. Dr. Patricia Pendry de la Universitatea de Stat din Washington, coautor al studiului și profesor de dezvoltare umană, a explicat pentru Medical News Today: "Ideea din spatele termenului de "emoționalitate" este că acesta este un indicator al puterii răspunsului emoțional al oamenilor la un stimul și al modului în care cineva reacționează și se comportă ca răspuns la acel stimul ca rezultat. Așadar, un punctaj ridicat la trăsătura de emoționalitate evidențiază pur și simplu faptul că este posibil să reacționezi puternic la un sentiment sau o experiență".

"Deși studiul nostru nu a examinat mecanismele care stau la bază, emitem ipoteza că trăsătura de emoționalitate poate reflecta o stare de spirit care le permite oamenilor să răspundă puternic – chiar cu pasiune – la indicii destul de subtile, pe care se știe că le afișează pisicile", a spus dr. Patricia Pendry.

Animalele ca ameliorare a stresului


Ca parte a studiului, cercetătorii le-au cerut celor 1.438 de respondenți să completeze un sondaj. Dintre acești respondenți, 905 erau studenți, iar 533 erau angajați ai facultății, personalului sau școlii.

Dr. Janet Hoy-Gerlach, profesor la Școala de Justiție Socială de la Universitatea Toledo din Ohio, care nu a fost implicat în noul studiu, a declarat pentru MNT: "Într-un studiu pilot de cercetare, eu și colegii mei am finalizat Emotional Support Animals [ESAs], participanții cu câini și participanții cu pisici au experimentat ambii o scădere semnificativă statistic a depresiei după ce au trăit cu respectivele ESA".

Cu toate acestea, dr. Hoy-Gerlach a subliniat că persoanele cu pisici au înregistrat o scădere mai mare a scorurilor lor de depresie.

"Acest nou studiu evidențiază potențialul terapeutic al companiei pisicilor pentru bunăstarea umană. Mai mulți oameni ar putea avea beneficii dacă pisicile ar fi încorporate mai pe scară largă în programarea de intervenție asistată de animale",  a spus dr. Janet Hoy-Gerlach.

Le place sau nu câinilor să fie mângâiați

De cele mai multe ori, câinilor le place să folosească mângâierea ca o modalitate de apropiere de stăpânul lor.

Este greșit să apucați câinele de față și să îi mângâiați urechile, deoarece majoritatea nu agreează acest tip de gesturi. Trebuie să mângâiați câinele mai întâi pe piept, pe umăr sau la baza gâtului, mai degrabă decât să îl mângâiați pe cap, notează hillspet.ro. Evitați baza cozii, zona de sub bărbie și partea din spate a gâtului. 

Țineți cont că unii câini formează legături preferențiale cu anumite persoane, mai mult decât cu altele, și, deși cățelușului i-ar plăcea să fie mângâiat pe burtă atunci când este acasă, s-ar putea să nu-i placă acest lucru atunci când este afară cu străinii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel