Buget pensii. Budăi, către Orban și Cîțu: Iată minciuna!

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi demontează afirmațiile lui ministrul Florin Cîțu legate de bugetul de pensii.

Invitat la România Tv, duminică seara, fostul ministru al Muncii Marius Budăi a explicat ce se întâmplă cu bugetul de pensii:

”A spus domnul ministru de Finanțe Florin Cîțu pe 28 noiembrie că, la rectificare, noi am lăsat fără bani bugetul de pensii pentru ultimele două luni. Domnule ministru de Finanțe Cîțu și domnule premier Orban, plata pensiilor pentru luna noiembrie era închisă din data de 15! Cum la alocarea din 28 ați dat dvs. bani pentru luna noiembrie ca să fie două luni din an? Suma dată este de 625 de milioane de lei. Întreaga cheltuială din bugetul Asigurărilor Sociale a fost de 6,4 miliarde. Dacă s-ar păstra acei 6,4 miliarde pe decembrie, dar suma poate fi și mai mare, ar mai fi trebuit 5,8 miliarde înseamnă, bani care se regăseau în cont. Deci, iată minciuna. Au mai trebuit 0,6 miliarde pentru a acoperi luna decembrie în totalitate. Aștia sunt oamenii, astea sunt minciunile, n-am ce să mai zic!” a spus fostul ministru.

”Toate forurile internaționale spuneau că avem creștere economică, numai acești domni spuneau că ducem economia în prăpastie. Așa au mințit atunci, așa mint și acum cu bugetul de pensii. Dacă ne luăm de recalculări, vedem că și doamna ministru al Muncii a zăpăcit cifrele total. Era o întreagă harababură, acolo, în cifrele ei. Sigur că pot exista întârzia și pot fi verificate și explicate. Eu știu așa. Că un om de stat se confruntă cu probleme și merge mai departe”, a completat Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel