BUGET 2015, constituțional. CCR a respins contestația PNL. PSD îl pune la zid

CCR a respins contestația PNL la bugetul de stat pentru 2015. PNL a transmis că respectă decizia CCR. Reacțiile din PSD au fost tranșante. 

PNL, obiectiv meschin

Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD, a reacționat și a transmis că "PNL a făcut tot posibilul pentru a bloca funcționarea normală a instituțiilor publice începând cu luna ianuarie. Acesta este singurul motiv pentru care peneliștii au atacat la CCR bugetul pentru anul 2015, pentru că nici un politician responsabil nu s-ar opune majorărilor salariale din Educație și Sănătate, sau reducerii unor taxe precum TVA în turism sau cea pentru construcții speciale, precum și menținerea la cote reduse a altora, cum ar fi CAS la angajator sau TVA la pâine. Liberalii le-au spus astfel românilor că nu le pasă de soarta lor, că sunt împotriva reducerii taxelor și măririlor salariale, a indexării pensiilor. Pentru a-și atinge un obiectiv politic meschin, PNL a pus în pericol un buget lăudat de mulți analiști economici, un buget creat pentru continuarea creșterii economice și care totodată nu uită de necesitatea adoptării unor măsuri de dreptate socială. Noi am spus încă din toamnă că PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor și iată că am avut dreptate. Chiar și din opoziție, au încercat să blocheze indexarea pensiilor cu 5% prin contestarea bugetului pe 2015 la CCR. În eventualitatea unei decizii de neconstituționalitate, banii prevăzuți pentru această măsură nu ar fi putut fi folosiți. Salutăm decizia CCR. Din păcate, chiar dacă judecătorii constituționali au respins această sesizare, un lucru este clar: PNL este un partid iresponsabil, disperat să ajungă la putere, dispus să blocheze funcționarea statului pentru atingerea acestui obiectiv.". 

PNL, demers irațional

Senatorul PSD Daniel Savu susține că "demersul PNL de a contesta Bugetul la Curte nu este doar politicianist și nici irațional. Este pur și simplu o acțiune politică anti-românească, inițiată cu bună știință. Bugetul pe 2015 susține creșteri ale salariilor pentru medici și profesori, majorarea pensiilor și a ajutoarelor sociale, reducerea CAS, reducerea TVA în turism, menținerea neimpozitării profitului reinvestit, reducerea taxei pe stâlp și multe alte măsuri menite să asigure continuarea creșterii economice". 

"Ilogic să-ți contești la CCR propriile amendamente"

"Anul acesta am avut un proiect de buget foarte bun la care au participat toate partidele politice. Verificați raportul asupra bugetului pe care l-am votat în Comisiile de buget din Parlament și veți observa că unele amendamente propuse de Opoziție, de cei din PNL, au fost admise. Este ilogic să-ți contești la CCR propriile amendamente și singurul motiv pentru care contestatarii au făcut acest gest a fost să întârzie, atât cât au putut, aplicarea unei legi corecte a bugetului" a declarat Claudiu Manda, vicepreședintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților.

"Consider că acum, în urma deciziei Curții Constituționale care consideră neîntemeiate motivele pentru care PNL a sesizat neconstituționalitatea bugetului, colegii noștri, semnatarii sesizării la CCR, ar trebui să-și ceară scuze, public” a mai spus Claudiu Manda.

Alina Gorghiu: PNL respectă decizia CCR privind legea bugetului pe 2015

Nici Rovana Plumb nu a lăsat netaxată atitudinea PNL. "Noi am făcut un buget axat pe stimularea creșterii economice, a creării de locuri de muncă, la pachet cu menținerea echilibrelor sociale. Și toate acestea, fără a afecta în vreun fel indicatorii macroeconomici. Scăderile de taxe, creșterile de salarii din Educație și Sănătate, cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene sunt lucruri foarte bune, care au fost periclitate de liberali. PNL trebuie să înceteze demagogia și să încerce să fie un partener de dialog pentru a face împreună lucruri bune pentru România, și cei de la guvernare, dar și cei din opoziție", a transmis ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel