Biden vrea să ofere Ucrainei „drone kamikaze” de ultimă generație / Update: Anunț oficial

Agricultura digitală cu drone și roboți cucerește tot mai mult teren în vestul României. Cum s-a rezolvat lipsa forței de muncă - Foto ilustrativ Pexels
Agricultura digitală cu drone și roboți cucerește tot mai mult teren în vestul României. Cum s-a rezolvat lipsa forței de muncă - Foto ilustrativ Pexels

Joe Biden a anunțat oficial că SUA trimit drone Ucrainei.

UPDATE 

„La cererea președintelui Zelensky trimitem noi echipamente pentru distrugerea tancurilor ruse. Trimitem și drone pentru a ajuta la apărarea UcraineiAm ascultat mesajul președintelui Zelensky de azi, a fost confinvător și semnifictiv. Vorbește pentru oamenii care au arătat un curaj remarcabil și putere în fața agresiunii brutale, și au inspirat întreaga lumea. 1 miliard de dolari sunt transferurile directe de echipamente militare către Ucraina doar în această săptămână.", a declarat președintele Joe Biden, într-o conferință de presă.

Știrea inițială

Administrația Biden ia în considerare să ofere Ucrainei drone fabricate în SUA, rachete ghidate de ultimă generație care ar putea viza cu exactitate tancuri și poziții de artilerie rusești de la zeci de kilometri distanță.

Doi oficiali ai Congresului SUA au oferit informații detaliate, pentru NBC News, despre  aceste  „drone kamikaze”, care ar putea costa și 6.000 de dolari pentru versiunea standard.

Potrivit sursei citate, nu s-a luat o decizie în acest sens, dar cei doi oficiali au relatat că Administrația Biden se gândește să trimită Ucrainei dronele încărcate cu explozibili, numite Switchblades, cu două versiuni, Switchblade 300 și 600. A doua variantă poate să distrugă tancuri sau alte vehicule blindate.

De fapt, aceste drone sunt niște bombe inteligente robotizate, echipate cu sisteme de ghidare și explozibili. Switchblades pot fi programate să lovească ținte la kilometri distanță. Mai mult, Switchblade 600 poate zbura timp de 40 de minute, până la 70 de km depărtare, mai precizează sursa citată.

Citește și: Joe Biden va participa la un summit extraordinar al NATO, la Bruxelles

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la un summit extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Ambasada americană de la sediul NATO.

„Preşedintele Biden vine, săptămâna viitoare, la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru a participa la o reuniune extraordinară a liderilor naţiunilor aliate din cadrul NATO", a comunicat, marţi seară, Misiunea SUA la NATO, prin Twitter.

Secretarul general Jens Stoltenberg a anunţat convocarea unui summit extraordinar al NATO pe 24 martie. „Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, susţinerea noastră puternică pentru Ucraina şi noi acţiuni de consolidare a apărării NATO şi capabilităţilor pentru descurajare. În acest moment critic, America de Nord şi Europa trebuie să continue să fie împreună", a anunţat Jens Stoltenberg, tot pe Twitter.

Ministrul polonez de Externe a declarat, tot marţi, că „pare foarte probabilă” o vizită a preşedintelui american în Polonia, cu ocazia deplasării liderului de la Casa Albă în Europa, potrivit agenţiei poloneze de ştiri PAP.

Citește și: Interdicţii de intrare în Rusia pentru Joe Biden, Justin Trudeau şi alţi oficiali din SUA şi Canada

Amintim că Administraţia de la Moscova a anunţat că membrii Administraţiei SUA, vizaţi de sancţiuni, inclusiv preşedintele Joseph Biden, dar şi oficiali guvernamentali din Canada, vor avea interdicţii de intrare pe teritoriul Rusiei.

„Începând din 15 martie, pe lista neagră a persoanelor care nu pot intra pe teritoriul Federaţiei Ruse figurează premierul Canadei, Justin Trudeau, precum şi miniştrii de Externe şi ai Apărării, Melanie Joly şi Anita Anand", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel