Arta de a nu face absolut nimic: tehnica Niksen pentru a ajunge la fericire

Relaxare
Relaxare

O tendință în Țările de Jos vă încurajează să nu faceți nimic, pentru a profita la maximum de timpul liber.  În Olanda, așa-numita tehnică Niksen câștigă tot mai mulți adepți. Se spune că cel mai bun mod de a reduce stresul asociat muncii sau vieții private este să nu faci absolut nimic.

Spre deosebire de alte mișcări axate exclusiv pe hedonism (cum ar fi "hippie"), Niksen se concentrează pe valorificarea maximă a timpului liber fără a face nimic. Adică, în loc să faceţi sport sau să călătoriţi, lăsaţi trupul şi mintea să se odihnească.  

Din când în când, cu toții nu dorim să nu facem nimic, doar să lenevim pe canapea. Cu toate acestea, teama de plictiseală sau de lipsa vieții sociale ne împiedică să facem tot ce ne-ar plăcea. 

Alte metode de relaxare

Înainte de a apărea tehnica Niksen existau deja alte metode care ne ajutau să ne relaxăm. De exemplu, adăugați puțină miere în ceai pentru a-l face mai dulce sau inspirați un miros care provoacă nostalgie. 

În cazul lui Niksen, este chiar mai simplu. Vă puteţi aşeza  pe un scaun, pe o canapea sau pe plajă pentru a vă relaxa. Printre efectele benefice ale tehnicii Niksen se numără reducerea stresului, întărirea sistemului imunitar şi chiar întârzierea îmbătrânirii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel