ANM, prognoză specială pentru București. E valabilă până vineri seară

ANM a emis o prognoză meteorologică specială pentru municipiul București, valabilă în intervalul 23 mai, ora 12.00 – 24 mai, ora 22.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade, în special în după-amiaza zilei de vineri (24 mai), în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, cantități de apă mai însemnate.

Temperatura maximă, joi, 23 mai, va fi de 26...27 grade, iar vineri, 24 mai, de 23...24 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 15 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

De asemenea, până vineri, la ora 22:00, în întreaga ţară vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Potrivit ANM, astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp. Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în după-amiaza zilei de sâmbătă (25 mai), cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi în regiunile limitrofe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel