Andrei Caramitru ar putea declanșa un război în USR pentru Ion Caramitru

Andrei Caramitru - Dan Barna
Andrei Caramitru - Dan Barna

Andrei Caramitru, politicianul de tip nou care s-a lansat prin câteva atacuri virulente pe Facebook, ar putea declanșa un război chiar în interiorul formațiunii sale, USR. Mișcarea ar veni într-o succesiune firească: după ce a amenințat adversarii politici cu arestarea prin OUG, și-a atacat aliații, acuzând PNL de sabotaj media.

Cel mai probabil atac în interiorul USR ar putea fi lansat la adresa lui Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în guvernul Cioloș, pe tema concursurilor de management în teatre. 

”A mai fost un moment, în care domnul Caramitru a intrat „în război” – aşa s-a exprimat el – cu fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, pe tema concursurilor de manageriat: dacă e bine să se deschidă concursurile, spunea Mihai Călin, într-un interviu publicat în 2017. (…) A fost o şedinţă cu toată lumea în care conducerea (Teatrului Național-n.red.) a cerut pur şi simplu întregului colectiv artistic şi tehnic să fim alături de direcţie în acest război cu ministrul Culturii. Aici, chiar: ce treabă avem noi cu asta? Foarte bine, domnul Caramitru n-a fost de acord cu asta, dar nu înţeleg de ce a trebuit să ne implice pe noi”, povestea Mihai Călin.

Ce are a face, însă, directorul TNB,  Ion Caramitru cu Andrei Caramitru, politicianul USR? Nu ne referim la legătura de familie. Site-ul DCNews nu publică știri despre viața privată a personalităților publice. Dar, dincolo de faptul că împărtășesc aceleași idealuri politice, Andrei și Ion Caramitru se întâlnesc și în treburile publice.

Citește și: Ion Caramitru, acuzații grave. Am încredere în Justiție

Integritate, ochii plânși cer să te vadă

În 2016, presa scria despre legăturile de afaceri ale unuia dintre fiii lui Caramitru cu patronul firmei care vindea biletele pentru FNT, organizat de UNITER, al cărei președinte este Ion Caramitru.

Pe scurt, UNITER a fost acuzată că ar fi atribuit contractul pentru vanzarea de bilete la Festivalul National de Teatru (FNT) unei companii recent înființate și fără referințe. Patronul acestei firmei se aflase în realții de afaceri cu unul dintre copiii lui Ion Caramitru, iar Andrei Caramitru era menționat în relatările presei ca implicat personal în discuțiile tehnice și de negociere cu banca pentru implementarea sistemului de plăți online (fiind menținut în copie la corespondența  firmei cu banca, în vara anului 2015).

Vezi și: Protest 10 august, punct de pornire. Norica Nicolai: Vor fi din ce în ce mai presați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel