Înghețată, pericole consum. Care este cea sănătoasă

Pericolele consumului de înghețată
Pericolele consumului de înghețată

Înghețata este unul dintre alimentele consumate cel mai des vara. Însă, ce nu știm, este că în mod paradoxal, pe vreme caniculară, corpul nostru are nevoie de cald, nu de rece. 

Vara sunt recomandate ceaiurile călduțe, fresh-urile din fructe sau iaurturile, nicidecum înghețata, scrie Andreea Sava pe blogul personal.

Înghețata, fiind rece, provoacă organismul la autoreglare așa că acesta va produce mai multă căldură și temperatura sa va crește, în loc să scadă. Așa că, dacă tot nu vă puteți abține de la înghețată, mâncați-o încet, țineți-o în gură până se topește și nu mai e la fel de rece și abia apoi înghițiți-o.

Și fiți foarte atenți la ingrediente atunci când o cumpărați. Cel mai probabil conține mult zahăr iar cantitatea recomandată de zahăr pe zi este de 40 de grame. De asemenea, nu alegeți produsele light, adică degresate. Scăpați de grăsime însă acestea conțin o cantitate și mai mare de zahăr.

În plus, înghețata din comerț conține mulți conservanți și coloranți, celebrele E-uri care, după cum știți, sunt periculoase pentru sănătate. Iar problema este că o dați, în special, copiilor. În aceste condiții, în niciun caz nu este recomandat să o cumpărați din surse care nu vă pun la dispoziție ingredientele. Cum ar fi aparatele de la colț de stradă.

2 rețete de înghețate sănătoase, delicioase și care nu îngrașă


1. Rețeta doctorului Menci

Desigur, în materie de nutriție vă recomand sfaturile profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

Cea mai simplă variantă este folosirea iaurtului, în care puneți măr tăiat cubulețe, cu tot cu coajă și alte fructe care vă plac. Puteți adăuga puțină sfeclă roșie pentru a-i da o culoare frumoasă. Amestecați totul în blender, până capătă o consistență cremoasă și omogenă. Băgați amestecul la congelator.

2. Înghețată cu aromă de cafea, fără zahăr


Ingrediente pentru 6 porții:
– o cutie cu lapte de cocos

– 6 curmale mari decojite (dacă sunt foarte uscate sau tari, țineți-le la înmuiat în apă caldă timp de 5 minute apoi pe scurgeți)

– 1 linguriță cu ness sau cafea pentru espresso (sau mai mult dacă doriți o aromă mai intensă de cafea) sau de cafea fără cofeină, dacă o faceți pentru copii

– ½ de lingură cu extract de vanilie

– un vârf de sare de mare

– opțional pentru topping după înghețare: fulgi de cocos sau de cacao sau ciocolată neagră topită

Mod de preparare:

– Puneți toate ingredientele în blender și amestecați până capătă o consistență cremoasă și fină apoi scuturați puțin vasul pentru a scăpa de bulele mari, dacă s-au format. Lăsați amestecul la frigider timp de 1-2 ore. Puteți folosi forme pentru a face înghețată pe băț. Puteți adăuga câțiva fulgi de cacao. Băgați la congelator. Dacă faceți înghețată pe băț, după 30 de minute de stat la congelator adăugați bețele. Scoateți de la congelator când s-a întărit și adăugați toppingul. Dacă faceți varianta pe băț, treceți formele prin apă caldă pentru a desprinde înghețata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel