Prin urmare, este important să cureți temeinic suprafața pe care obișnuiești să tai alimentele. Pentru a curăța placa de tocat, utilizează instrumente eficiente și ieftine, pe care le ai la îndemână.
În primul rând, asigură-te că placa de tăiat este întotdeauna uscată, astfel încât riscurile de creștere a bacteriilor să fie minime. Pentru a păstra placa de tăiat curată, acordă atenție acestor trucuri.
Folosește fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele. Trucul gospodinelor istețe
Spală placa cu apă fierbinte cu săpun, apoi clătește bine și usucă. Nu scufunda o placă de tăiat din lemn în apă. Dacă absoarbe apă, placa de lemn poate crăpa când este uscată.
Igienizează placa pentru tocat cu oțet concentrat, o alternativă excelentă la substanțele chimice. Toarnă oțet pe un prosop de hârtie și șterge placa.
Apropo, poți face acest lucru și cu peroxid de hidrogen de 3%. Toarnă o soluție ușoară de înălbitor pe placă și lasă să acționeze câteva minute. La final clătește și lasă placa să se usuce la aer sau șterge-o bine cu prosoape de hârtie.
Păianjenii se tem de aceste două mirosuri. Remedii naturale care alungă insectele din casă
Adesea în bucătărie apar mirosuri neplăcute. O problemă similară poate afecta și placa de tăiat. Pentru a elimina mirosurile puternice de pe placa de tăiat, încearcă următoarele trucuri:
Trucul 1. Freacă placa de tocat cu sare sau bicarbonat de sodiu. Lasă câteva minute apoi clătește.
Trucul 2. Stropește placa cu sare și apoi șterge-o cu o jumătate de lămâie proaspătă. Spală placa cu apă fierbinte și săpun.
Trucul 3. Pulverizează oțet nediluat pe placă și clătește bine.