Alimentul sănătos și ieftin care se poate mânca zilnic fără probleme de cantitate. Mihaela Bilic: Bunicii mereu îl consumau iarna / video

 Foto: Spectacola
Foto: Spectacola

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost invitată la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV, unde a vorbit despre murături. 

Murăturile în saramură nu doar ca au un gust delicios, ci și unele proprietăți benefice pentru sănătate.

Murăturile în saramură păstrează o parte din valorile nutriționale ale legumelor, oferind vitamine și minerale importante. Sarea și acizii utilizați în saramură pot ajuta la stimularea producției de sucuri digestive în stomac, facilitând astfel procesul de digestie. De asemenea, aceste alimente pot fi benefice pentru persoanele care suferă de indigestie.

De asemenea, gustul sărat și ușor acru al murăturilor în saramură poate stimula pofta de mâncare și poate face ca mesele să fie mai apetisante. Acestea pot fi o opțiune sănătoasă pentru a adăuga savoare meselor fără a adăuga calorii suplimentare.

Murăturile în saramură au, în general, un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o gustare potrivită pentru cei care urmăresc greutatea sau doresc să mențină un regim alimentar echilibrat. Consumul regulat al probioticelor din murături poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei stări generale bune de sănătate.

Unele murături pot conține antioxidanți proveniți din legumele folosite. Acești antioxidanți contribuie la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. 

 

E bine să mănânci castraveți murați zilnic?

Nutriționiștii recomandă consumul murăturilor în saramură, însă trebuie reținut că ele au un conținut de sare foarte ridicat, și un consum excesiv de sare poate avea efecte negative asupra sănătății, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale.

Prezentă în emisiunea „La Măruță", Mihaela Bilic a primit o întrebare a unui telespectator care era curios să știe dacă e bine să mănânce castraveți murați zilnic.

„Da, dacă nu are probleme cu sarea prea multă, că asta e singura problemă. Aceia care au saramură: varza murată, castraveți, gogonele, sunt niște produse pe care celor din străinătate care au emigrat le este foarte greu să le găsească. Trebuie să mergi la restaurant turcesc... Nici nu știu în ce tip de supermarket poți să găsești murături în saramură.

Da, este un probiotic atât de la îndemână pe care bunicii noștri îl foloseau în timpul iernii. Are și vitamina C și probiotice. Singurul lucru e că sunt sărate și atunci poate ar fi bine să nu mai punem sare în restul mâncării, dar din punct de vedere „greșeală că am mâncat murături în fiecare zi”, nu avem cu ce să greșim.", a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV.

 

VEZI ȘI: Alimentele despre care nu credeai că pot duce la alcoolemie în sânge! Medicul Bilic: Se transformă în alcool. Atenție dacă vă urcați la volan! https://www.dcnews.ro/alimentele-care-nu-credeai-ca-pot-duce-la-alcoolemie-in-sange-medicul-bilic-se-transforma-in-alcool-atentie-daca-va-urcati-la-volan_946032.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel