EXCLUSIV  ALIANȚĂ USR-PMP, fără Băsescu. Reacție din USR: Tomac și Turcescu, oameni de valoare. Cel mai bun pe care-l pot face

Traian Băsescu, senator PMP, a depus amendamente la Legea grațierii, nesusținute de unii lideri ai partidului. Astfel, jurnalistul Val Vîlcu este de părere că Traian Băsescu este împins a doua oară la perdeluță. Nici nu ar avea ce pierde, pentru că și-a anunțat de câteva luni retragerea din vârful PMP. În acest context, Eugen Tomac și Robert Turcescu pot încerca o lovitură de partid sau pot pleca în numele luptei anticorupție. 

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV Băsescu, împins a doua oară la perdeluță

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a declarat, pentru DCNews, despre o eventuală plecare a ”celor doi T” din PMP: Ceea ce ar fi foarte bine să facă. Ar trebui să nu mai stea, în momentul acesta lângă Traian Băsescu, care, oficial, s-a așezat de partea celor care luptă împotriva justiției. Dacă până acum nu era clar, prin amendamentele aduse Legii grațierii, s-a pus oficial în tabăra celor care luptă împotriva justiției”. 

În acest context, Val Vîlcu lansează scenariul unei alianțe a PMP-ul fără Traian Băsescu cu USR-ul, ceea ce ar întări partidul lui Nicușor Dan și lupta acestuia împotriva corupților. 

”O alianță politică, acum, când nu avem niciun fel de alegeri în perspectiva apropiată nu-și are rostul. Fuziune în niciun caz. USR-ul are niște principii de la care nu va abdica și asta se referă foarte mult și la activitatea politică anterioară a celor pe care urmează să-i primească în USR sau cu care să se alieze. La noi, și-n statutul vechi și-n cel nou, la care lucrăm, scrie negru pe alb că nu vom primi oameni care au făcut parte din partide politice, care au fost la guvernare în anii trecuți.

USR-PMP, la masă în 2020

Se exclude orice fel de contopire, fuziune, alianță în momentul acesta. Când vom fi în fața unui meci electoral, în 2019 sau 2020, nu știm ce va fi până atunci, poate dacă noul partid sau cum va arăta noua formațiune a lui Turcescu și Tomac va împărtăși o parte din viziunea noastră despre viitorul României, poate că atunci vom sta la masă și vom face o alianță electorală, dar pur electorală, poate la nivel local, la nivel central, dar mai devreme de 2020 nu cred că putem discuta de așa ceva.

Să-și clarifice lucrurile, să se clarifice între ei. Tomac și Turcescu sunt oameni de valoare, mai știu oameni de valoare din PMP. Dacă vor să-și facă partid sau să se rupă de Traian Băsescu cred că e cel mai bun lucru pe care-l pot face. Traian Băsescu și-a arătat limitările și adevărata față” a subliniat deputatul USR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel