Alegeri reluate la Istanbul. Decizia este surprinzătoare?

Alegerile organizate la nivel național în Turcia la 31 martie s-au soldat cu reclamații din partea AKP, care au dus în cele din urmă la reluarea procesului electoral la Istanbul.

Rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul au fost invalidate luni de către Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia relatează dpa şi AFP. Reorganizarea alegerilor municipale survine în urma solicitării formulate de Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP) și președintele Recep Tayyip Erdogan, informează Agerpres.

La aflarea deciziei, reprezentantul AKP pe l lângă YSK, Recep Ozel, și-a exprimat pe Twitter satisfacția.

Demersul AKP pentru invalidarea rezultatului alegerilor

Deși și-a proclamat victoria la nivel național, AKP a înaintat o "contestaţie extraordinară" la alegerile pentru primăria Istanbul. Nemulțumiți că au pierdut alegerile municipale de la Ankara și Istanbul, liderii formațiunii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan au invocat "nereguli" în votul de pe 31 martie.

A doua zi, Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziţie, Partidul republican al poporului (CHP), a primit din parteaconsiliul electoral provincial certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Decizia Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia atenuează, pentru moment, șocul politic și psihologic produs de victoria candidatului CHP la Istanbul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel