Aceste puncte albe pot fi des confundate cu acneea, însă nu sunt din aceeași categorie. Așadar ele nu dispar cu ajutorul produselor anti-acneice și de multe ori ne dau bătăi de cap. Află mai multe despre această condiție a pielii și cum o poți trata fără să dai bani la salon.
Menținerea unei rutine de îngrijire a pielii nu este deloc specifică unui anumit anotimp. O persoană trebuie să aibă grijă de pielea sa urmând diferite metode pentru a evita problemele de piele.
Una dintre aceste afecțiuni ale pielii sunt punctele albe de pe față, ieșite în relief, care par a fi un mister pentru mulți dintre noi. Află ce este această afecțiune a pielii și cum poți scăpa de ea.
Afecțiunea se numește Milia sau chist milium. Un chist milium este o problemă comună a pielii care afectează mai ales zona din jurul ochilor. Acestea se caracterizează ca fiind mici pete albe inflamate, care pot fi confundate cu acneea, conform Only My Health.
De obicei, acestea se dezvoltă pe obraji, în jurul nasului și al ochilor. Este rezultatul blocării unei proteine numite cheratină, care se află sub piele. Atât adulții, cât și nou-născuții pot fi afectați de milia. Cu toate acestea, poate deveni dificil să le tratezi la adulți, deoarece nu dispar de la sine.
Un strat subțire de piele crește peste aceste puncte albe, care le sigilează între straturile superioare ale pielii. Îndepărtarea poate fi făcută în mod profesional sau chiar prin remedii naturale acasă. Citiți mai departe pentru a afla câteva remedii naturale eficiente pentru a scăpa de milia și sfaturi de prevenire a acestei afecțiuni cutanate.
Există remedii de casă disponibile pentru aproape orice problemă a pielii. Puteți vizita un dermatolog dacă aceste soluții naturale nu se dovedesc a fi eficiente pentru tipul dumneavoastră de piele.
Însă, de cele mai multe ori, oamenii nici măcar nu apelează la metode de tratament pentru milia, deoarece nu prezintă riscuri grave. Iată 10 remedii casnice utile pentru a scăpa de punctele albe de pe piele.
Petalele de trandafir sunt un remediu de casă foarte util care poate fi benefic pentru pielea ta în multe feluri. Pe lângă tratarea punctelor albe, apa de trandafiri îți poate face obrajii mai roz. Apa de trandafiri este ușor de găsit aproape oriunde.
Conține ulei de trandafir în loc de uleiuri minerale, ceea ce se adaugă la proprietățile sale antiinflamatorii. Datorită acestui factor, este considerată ca fiind unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru a scăpa de punctele albe de pe fața ta.
Pur și simplu stropiți câteva picături de apă de trandafiri pe zona afectată a pielii dumneavoastră. Puteți face acest lucru cel puțin de două sau trei ori pe zi pentru rezultate bune.
Mierea de Manuka este un pic diferită de mierea obișnuită datorită îmbogățirii sale cu proprietăți antibacteriene. Manuka se diferențiază de mierea obișnuită deoarece este mai închisă la culoare, mai groasă și provine direct din planta de manuka.
Această miere are proprietăți naturale antibacteriene, antimicrobiene și antiinflamatorii care ajută la eliminarea punctelor albe de pe față. Mai mult, devine și un ajutor în prevenirea altor infecții microbiene.
Cel mai bun mod de a beneficia de acest remediu de casă este să întinzi o lingură de miere de manuka pe piele într-un strat uniform și să o lași să stea aproximativ 30 de minute. Apoi, clătiți-o și faceți acest lucru zilnic pentru îmbunătățirea stării pielii dumneavoastră.
Un scrub cu zahăr și lămâie poate acționa ca un exfoliant pentru pielea ta. Exfolierea poate ajuta în a scăpa de porii pielii și de celulele moarte ale pielii. Granulele de zahăr sunt utile pentru exfoliere, făcându-l astfel un remediu natural la domiciliu pentru punctele albe.
Exfoliantul cu zahăr și lămâie este benefic pentru a elimina celulele moarte și toxinele suplimentare de pe piele. Luați doar niște suc de lămâie și adăugați puțin zahăr în el. Amestecați și aplicați-l pe față. Masați ușor timp de aproximativ 15-20 de minute și repetați acest proces în fiecare zi. Petele de milia se vor reduce în decurs de o săptămână.
Uleiul de nucă de cocos este disponibil în aproape fiecare gospodărie. Acesta poate fi o modalitate foarte bună de a trata zonele afectate de milia de pe piele. Trebuie să îl aplicați și să îl masați ușor pe față.
Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene care pot ajuta la reducerea cicatricilor de pe fața ta. Uleiul de nucă de cocos face ca punctele albe dure să fie moi și netezi, ceea ce face mai ușoară îndepărtarea acestor umflături albe de pe obraji. Îl poți aplica înainte de culcare și te poți spăla dimineața.
Alimentele cu vitamina A sunt cunoscute ca fiind extrem de benefice pentru pielea ta. Conform unor cercetări, există diverse creme bogate în vitamina A disponibile pe piață, care s-au dovedit a fi eficiente în eliminarea punctelor albe de pe pielea ta. Această vitamină ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la menținerea unei bune sănătăți a pielii.
Printre alimentele cu vitamina A se numără migdalele, morcovii, avocado, etc. Un om normal ar trebui să consume 600-800 mcg de vitamina A în fiecare zi. Prin urmare, o dietă echilibrată este, de asemenea, un lucru care poate avea un efect asupra pielii tale.
Un alt remediu de casă pentru a scăpa de milia este ingredientul din bucătărie, cartoful. Cartoful acționează ca o componentă de curățare pentru pielea ta și, de asemenea, ajută la tratarea milia. Cartoful conține cantități mari de amidon care previne și chiar tratează aceste umflături albe de pe fața ta.
Metoda de utilizare a cartofului constă în măcinarea unui cartof și extragerea sucului din el. Păstrați acest suc în frigider și folosiți-l după un timp. Doar înmoaie un tampon de bumbac în acest suc de cartof și aplică-l pe punctele de pe față. După ce se usucă în ceva timp, spălați-l. Faceți acest lucru de două ori pe zi și așteptați rezultate eficiente.
Aloe Vera are o gamă largă de beneficii, de la vindecarea arsurilor solare până la tratarea acneei tale. Acest gel este folosit și pentru a proteja buzele crăpate, coatele uscate, genunchii și chiar pentru îngrijirea pielii și a părului. Poți include aloe vera în rutina ta de îngrijire a frumuseții și te poți bucura de avantajele sale. În plus, antioxidanții prezenți în aloe vera au proprietăți curative puternice.
Aloe vera conține proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la tratarea milia și la calmarea și răcirea zonei respective. Pentru a o folosi în acest scop, trebuie să îndepărtați stratul foliar și să folosiți gelul interior.
Tratarea cu aburi nu este folosită doar pentru probleme de sănătate, ci este una dintre cele mai bune modalități de a vă întineri și de a vă calma pielea. Aburul deschide porii pielii care ajută și mai mult la evitarea acumulării de murdărie și toxine.
Luați o cârpă sau un prosop și acoperiți-vă capul. Apoi, aplecați-vă deasupra unui bol cu apă clocotită. Acest abur fierbinte va ajuta la vindecarea pielii tale de dedesubt. Faceți acest lucru timp de cel puțin 10 minute pentru ameliorarea iritației și eliminarea naturală a milia. Încheiați acest proces folosind un scrub natural pentru față și urmați acest lucru zilnic pentru rezultate bune.
Chiar înainte de a avea această problemă a pielii, se pot lua măsuri de precauție zilnic, urmând o rutină de îngrijire a pielii. Prevenirea milia este mai ușoară decât tratarea ei. Există întotdeauna riscul de a obține cicatrici pe față dacă nu este prevenită sau tratată.
Iată câteva sfaturi de prevenire pentru milia pe față:
- Evitați expunerea la soare
- Nu folosiți creme de îndepărtare sau produse cosmetice pe milia
- Exfoliați-vă pielea în mod regulat
- Curățați zilnic fața
- Folosiți o cremă de protecție solară înainte de a ieși afară
- Nu alegeți și nu încercați să îndepărtați punctele cu unghiile și degetele
- Reduceți consumul de alimente prea sărate, zaharoase, picante sau cu conținut ridicat de colesterol
- Mențineți igiena personală (băi, spălarea feței, etc.)
- Evitați să folosiți produse de îngrijire a pielii și de machiaj pe față
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu