Ai mere şi iaurt în casă? Iată ce creme de față poţi face cu ele

Cremele de faţă pot fi făcute şi în casă / Foto: Vecteezy
Cremele de faţă pot fi făcute şi în casă / Foto: Vecteezy

Pentru a avea un ten frumos și sănătos, hidratarea joacă un rol esențial. Află cum îți poți prepara acasă, din ingrediente complet naturale, propriile creme hidratante.

Dacă nu vrei să apelezi la produse din magazine care, în general, conțin aditivi, conservanți şi emolienţi sintetici, uneori şi silicon, iată câteva creme pe care le poți prepara ușor chiar tu, din ingrediente simple care îți vor hrăni tenul. Este suficient să arunci un ochi în frigider sau prin dulapurile din bucătărie şi sigur vei găsi unul sau mai multe ingrediente pe care le poţi transforma nu doar în creme de faţă dar şi în măşti cosmetice sau scruburi. Cel mai bun scrub facial "de bucătărie" este mierea cristalizată. După un scrub temeinic, te poţi ocupa de hidratare şi ai voie să aplici una din cremele preparate cu mâinile tale. Singurul dezavantaj al acestor creme este că trebuie consumate relativ repede pentru că, având în compoziţie ingrediente naturale, se alterează uşor şi îşi pierd eficacitatea. Iată doar câteva din multele reţete care există peste tot pe internet: 

Cremă cu iaurt și vitamina E

Amestecă 3 lingurițe cu iaurt, o linguriță de miere, o linguriță suc de lămâie și 4 capsule de vitamina E. Depozitează crema într-un borcănel cu capac, la frigider și foloseşte-o maximum 3-4 zile din momentul în care a fost preparată, fiindcă este perisabilă.

Cum o aplici: masează ușor pe ten, așteaptă 15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Este un preparat benefic pentru pielea sensibilă și iritată, hidratează și catifelează.

Cremă cu măr

Ai nevoie de 3-4 mere și 2-3 linguri ulei de măsline. Pasează într-un blender merele curățate de coajă. Pune piureul rezultat, împreună cu 2 linguri ulei de măsline, într-un vas, pe foc. Amestecă până obții o cremă. Dă deoparte și mai adaugă puțin ulei de măsline. După ce s-a răcit, transferă într-un recipient cu capac și păstrează la rece până la maximum 5 zile.

Cum o aplici: folosește crema seara, după ce ai curățat bine tenul. Hidratează și oferă un aspect proaspăt pielii.

Cremă cu ulei de cocos

Uleiul de cocos nu e bun doar în bucătărie şi la diete dar şi când vine vorba de frumuseţe. Cunoşti deja că uleiul de cocos face o treabă grozavă când e aplicat pe păr, dar ştiai că şi tenul tău se poate bucura de efectele-minune? Ai nevoie de 2 lingurițe ulei de cocos, o linguriță miere, o linguriță ulei de măsline și un gălbenuș. Amesteci toate ingredientele până rezultă o cremă pe care o torni într-un recipient cu capac. Se păstrează la frigider.

Cum o aplici: seara, înainte de culcare, pe tenul curat, masează bine o cantitate de cremă până intră în piele. După o săptămână de utilizare, vei observa că tenul este mai hidratat și mai catifelat.

Cremă cu aloe vera

Ingredientele necesare sunt: 2 linguri gel de aloe vera, o jumătate linguriță glicerină vegetală, 2-3 picături ulei de jojoba, 5-6 picături ulei esențial de lavandă. Toate acestea se amestecă bine, apoi se pune compoziția obținută într-un borcan cu capac care se închide etanș.

Cum o aplici: dimineața și seara, după ce te-ai demachiat, masează ușor pe față puțină cremă. Aceasta va hidrata și va crea o peliculă protectoare pe suprafața pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel