Adobe integrează inteligența artificială în Photoshop. Fotografiile vor fi editate automat în funcție de dorințele utilizatorilor / video

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Adobe a încorporat în Photoshop un nou instrument de inteligență artificială care ușurează munca utilizatorilor care vor să-și editeze fotografiile.

Gigantul de software Adobe a anunțat că va integra inteligența artificială generativă în programul. De asemenea, compania minimalizează temerile că noua funcție va duce la pierderi de locuri de muncă și falsuri în masă, conform The Guardian.

Photoshop va încorpora produsul generativ de inteligență artificială Adobe Firefly, care a fost lansat ca versiune beta în urmă cu șase săptămâni, creând un instrument despre care compania spune că va deveni un „co-pilot” pentru designul grafic, mai degrabă decât un înlocuitor pentru oameni.

Folosind funcția de „umplere generativă”, utilizatorii Photoshop vor putea să adauge, să extindă sau să elimine elemente nedorite din imagini folosind un mesaj text similar cu cel folosit de Dall-E și Midjourney.

Adobe folosește AI în instrumentele sale de peste un deceniu, cum ar fi instrumentul de înlocuire a fundalului, dar integrarea Firefly în Photoshop va extinde capacitățile. Cu ajutorul său, se vor putea crea imagini și șabloane de la zero și se vor putea efectua editări mai rapide ale fotografiilor.

VEZI ȘI     -      Inteligența artificială a ridicat primul om din scaunul cu rotile. Tehnologia care „transformă gândirea în acțiune” / foto+video

Adobe încearcă să evite drepturile de autor

De la lansarea AI generatoare de imagini, mulți artiști și-au exprimat îngrijorarea că inteligența artificială antrenată pe opere de artă sub drepturi de autor va crea probleme utilizatorilor. Adobe a încercat să evite această problemă prin antrenarea Firefly AI pe imagini din biblioteca proprie, precum și pe imagini la care drepturile de autor au expirat.

Directorul de media digitală și strategie pentru Adobe Asia-Pacific, Chandra Sinnathamby, a spus că instrumentul va ușura realizarea designului grafic pentru companiile mici. El a precizat că noul instrument este mai degrabă destinat să accelereze procesul de editare, decât să fie un înlocuitor pentru graficieni.

Artiștii care au contribuit la fotografiile de stoc din biblioteca AI sunt, de asemenea, identificați folosind această tehnologie de urmărire și plătiți atunci când munca lor este utilizată, a mai spus Chandra Sinnathamby.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Clip viral cu Biden, creat cu AI, în care vorbește despre România. Marea provocare din campania electorală pentru 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel