EXCLUSIV  Clip viral cu Biden, creat cu AI, în care vorbește despre România. Marea provocare din campania electorală pentru 2024

Sursă foto: Captură YouTube DC News
Sursă foto: Captură YouTube DC News

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL, a vorbit despre pericolele inteligenței artificiale.

În ultimele zile, pe rețelele de socializare s-a viralizat un clip cu Joe Biden, creat cu ajutorul inteligenței artificiale, în care acesta face remarci privitoare la România și la români. Imaginile cu președintele american par extrem de veridice și foarte mulți români au crezut că sunt reale. Acestea au fost comentate de Ben-Oni Ardelean, în cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă“, la DC News, moderată de Răzvan Dumitrescu:

„Evident că puteam verifica faptul că nu e o filmare reală, dar dacă era un alt personaj cum ne dădeam seama?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Au fost și acele poze celebre cu arestarea lui Trump. Inteligența artificială este un domeniu care provoacă nu doar zona de IT, ci și guvernele. Mă gândesc cu înfrigurare ce va fi la anul în campania electorală. Mă gândesc ce se va întâmpla în 2-3 ani, pentru că avansul acesta tehnologic nu-l mai stăvilești. Poți eventual să-l reglementezi“, a spus Ben-Oni Ardelean.

„Cum?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu. „Greu!“, a răspuns Ben-Oni Ardelean.

„Reglementarea este o chestiune care ne preocupă. Am încercat în perioada asta să găsim acele portițe în care să găsim acele portițe în care să lucrăm împreună către reglementare. Ea nu trebuie făcută doar de România“, a spus deputatul PNL.

„Până să fie făcută la nivelul ăla, hai să o reglementăm noi și când va veni cea unitară, o aplicăm pe aia“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„E un pericol pentru societate. Fake news-ul și dezinformarea sunt mici copii față de ce poate face inteligența artificială“, a adăugat Ben-Oni Ardelean.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Atenție, programatori. ChatGPT a scris cod Python și a creat singur o interfață grafică pentru DC Media Group / foto

Riscuri privind etica. Marea provocare pentru alegerile din 2024: capcanele inteligenței artificiale

„Gândiți-vă că în campanie se ia alt personaj și cu aceeași acuratețe i se pun în gură ceea ce nu a zis vreodată. După ce se răspândește asta, convinge tu aceiași oameni că e falsă“, a punctat Răzvan Dumitrescu.

„E un risc major! Dezinformarea e o armă serioasă, folosită de când lumea, și cred că trebuie reglementată. Deja este în mâna populației. E ca și cum aș spune: De azi, toată lumea poate să ia puști automate acasă! E o problemă majoră, trebuie să ne aplecăm urgent asupra ei, trebuie să găsim specialiști în domeniu pentru a putea să lucrăm împreună cât se poate de repede. Acest avans tehnologic va merge un pas înaintea reglementărilor“, a spus Ben-Oni Ardelean.

„Să știți că nu am nimic față de avansul tehnologic. Am o problemă cu etica! Dacă nu există etică, poți să ai parte de ce e mai rău. Dacă există, e cu totul altceva“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Etica asta e transpusă în legi. Etica societală creează o atitudine generală, dar de la această atitudine până la reglementare ei, eu trebuie să fac acel pas legislativ, de care am absolută nevoie în momentul acesta. Altfel, ne trezim cu dezinformare. E ca și cum astăzi aș chema toți oamenii de pe planetă și le-aș da pistoale automate acasă și le-aș zice să se joace cu ele“, a spus deputatul PNL.

„Aveam noi o zicală, era vorba de briciul în mâna maimuței. Nu sună foarte bine, dar cam asta e. Am simplificat ca să se vadă la ce acuratețe a ajuns și evoluează. Zilnic, inteligența artificială e și mai performantă în a face tot ce-i ceri“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„E foarte facilă la utilizatorul de rând și nu mai discutăm de un IT-ist pe care îl pot identifica ușor pe piață“, a mai spus deputatul Ben-Oni Ardelean.

CITEȘTE ȘI      -      Geoffrey Hinton, „nașul inteligenței artificiale”, demisionează de la Google. Avertismentul său cu privire la inteligența artificială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel