Acuze dure la adresa Guvernului. Budăi: Nu mai vor pensii de stat în România

Marius Budăi
Marius Budăi

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a acuzat Guvernul Orban că vrea desfiinţarea sistemului public de pensii din România. 

"Sigur că ce voi spunea acum va părea în noua lumină a liberalilor ceva SF. Noi am majorat punctul de pensie cu 60 la sută în 3 ani, am micşorat deficitul la bugetul de pensii şi am rămas şi în deficitul de 3 la sută. Planul nostru era majorarea pensiilor cu 40 la sută din 1 septembrie 2020 cu tot cu încadrarea în deficitul de 3 la sută. 

Putem discuta şi de investiţiile lansate de noi şi frânate acum. Putem doar să ne uităm la banii introduşi în economie prin PNDL, e vorba de miliarde de euro. Dar se urmăreşte desfiinţarea pilonului I de pensii, adică a sistemului public de pensii, probabil în detrimentul pilonului II, care este privat. Din moment ce s-a scos posiblitatea de a opta pentru pilonul II şi a devenit obligativitate, şi se vrea mărirea procentului, asta e concluzia. Consecinţa este că nu vor să mai existe pensii de stat în România.", a declarat Marius Budăi la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel