A murit președintele clubului de fotbal Everton

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Bill Kenwright se lupta cu cancerul.

Clubul englez de fotbal Everton a anunţat, marţi, decesul preşedintelui său Bill Kenwright, survenit luni, la vârsta de 78 de ani, după aproape douăzeci de ani petrecuţi în fruntea grupării din Liverpool, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Producător de succes în teatru şi cinema, Kenwright s-a stins înconjurat de familie şi de apropiaţi, după o lungă bătălie cu cancerul, a anunţat clubul pe care îl conducea din 2004.

Kenwright ieşise din spital la mijlocul lunii octombrie, la şase săptămâni după o operaţie legate de cancerul său la ficat, a dezvăluit Everton la momentul respectiv.

Everton a pierdut un preşedinte, un lider, un prieten şi o inspiraţie, se arată în comunicatul care subliniază longevitatea sa la cârma caramelelor.

Devenit membru al consiliului de administraţie al clubului în octombrie 1989, Kenwright a fost numit vicepreşedinte în 1999, iar cinci ani mai târziu i-a succedat la preşedinţie prietenului său Philip Carter.

Sub conducerea sa, clubul Everton a reuşit să se claseze în primele opt în campionat de 12 ori, să participe de şase ori în cupele europene şi a disputat finala Cupei Angliei în 2009, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel