2.200 de organizații guvernamentale și companii private folosesc Clearview AI

Mii de agenții guvernamentale și companii private folosesc software-ul de recunoaștere facială Clearview AI.

Serviciul de imigrație și executare vamală al Statelor Unite, Departamentul de Justiție american, FBI-ul, Macy's și Best Buy se află printre miile de agenții guvernamentale și companii private care folosesc software-ul de recunoaștere facială Clearview AI, conform The Verge.

Controversata bază de date a companiei, care include mai mult de 3 miliarde de imagini luate de pe rețelele de socializare și alte site-uri, încearcă să ajute forțele de ordine în capturarea persoanelor de interes. Conform unei investigații New York Times, uneltele Clearview AI pot identifica oameni după imagini, dezvăluind nume, locații și alte informații personale.

Baze de date întregi colectate

 (w670)

Cu toate acestea, multe firme au obiectat la colectarea de poze făcută de Clearview AI din bazele personale de date. Twitter, YouTube și LinkedIn au trimis scrisori de încetare companiei, iar Facebook a cerut ca firma să „înceteze să acceseze sau să folosească informații de pe Facebook sau Instagram".

Unele departamente americane de poliție s-au distanțat de Clearview AI, iar Departamentul de Poliție al New York a transmis că nu are o relație formală cu compania de inteligență artificială.

BuzzFeed News, care a dezvăluit baza de date a controversatei companii, a transmis că poliția din mai multe campusuri universitare folosește Clearview AI, uneori fără știrea oficialilor.

Clearview AI, în toată lumea

 (w670)

Utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială cu ajutorul inteligenței artificiale nu se rezumă doar în Statele Unite. Interpol și o companie cu baza în Emiratele Arabe Unite sunt pe lista pe care a transmis-o BuzzFeed.

CEO-ul Clearview AI, Hoan Ton-That, a zis că firma are dreptul să folosească datele pe care le-a colectat din moment ce erau disponibile în mod public. Compania a transmis că software-ul nu este „o aplicație de consum" și nu poate fi folosită de publicul general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel