Ziua Mondiala a Logicii este sărbătorită anual pe 14 ianuarie. Ea a fost instituită în 2002 de către Uniunea Internaţională pentru Logică, Metodologie şi Filosofia Științei și Tehnologiei din Uniunea Internațională de Istorie și Filosofie a Științei și Tehnologiei.
Ziua Mondială a logicii se sărbătorește în fiecare an pe 14 ianuarie. Sărbătoarea a fost proclamată la 26 noiembrie 2019 de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, știință și Cultură (UNESCO) pentru a aduce istoria intelectuală, implicațiile practice și semnificația conceptuală a logicii în atenția comunităților științifice, precum și a publicului larg. Ziua internațională a fost conceptualizată de Asociația Logica Universalis (lua) și sărbătorită pentru prima dată pe 14 ianuarie 2019, înainte de proclamarea oficială, scrie National Today.
Există patru tipuri majore de logică: Logica informală, logica formală, logica simbolică și logica matematică.
Aristotel este considerat părintele logicii occidentale, fiind primul care a dezvoltat un sistem formal de raționament.
Observă această sărbătoare aplicând logica activităților tale zilnice. Foloseşte logica în luarea deciziilor și în formarea concluziilor corecte.
Logica este o disciplină interesantă, capabilă să îmbunătățească capacitatea minții. Sunt atât de multe de învățat. Crește baza de cunoștințe învățând despre diferite tipuri de logică și modul în care acestea afectează lumea noastră.
Spune-le și altora despre Ziua Mondială a Logicii, astfel încât să poată participa și ei la celebrarea acestei zile.
Logica ajută la rezolvarea problemelor. Logica este vitală în rezolvarea acestora. Aplicarea gândirii logice în situații dificile ajută o persoană să ajungă la soluții solide.
Logica ajută la luarea deciziilor. Atunci când ne confruntăm cu alegeri dificile, logica este un instrument esențial pentru alegerea căii potrivite.
Logica construiește abilități persuasive. Logica este utilă în formarea argumentelor convingătoare și precise. Acest lucru ne ajută să comunicăm eficient ideile noastre și să câștigăm pe alții din punctul nostru de vedere.
Joseph Wood Krutch : "Logica este arta de a da greş cu încredere."
Titu Maiorescu: "Logica trebuie să se preocupe cu relaţia conceptelor."
Lucian Blaga: "Logica suferă de un mare viciu logic: ea crede că însăşi realitatea e de natură logică. Dacă întâlneşte ceva ce nu se poate înţelege în chip logic, ea va susţine că acest ceva nu există, ci e numai aparenţă…"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu