Urmărește emisiunea live


Invenție românească: PsyPills, pastilele psihologice digitale pentru controlul stresului

psypills-dcnews
psypills-dcnews

Pastilele PsyPills, o tehnologie de psihoterapie pentru controlul stresului, care se pot autoadministra descărcate printr-o aplicaţie pe iPhone sau iPad, sub forma unui text scris, au fost lansate de psihologii români.

”Pastilele Psihologice, PsyPills, reprezintă o nouă tehnologie psihologică de psihoterapie autoadministrată pentru controlul stresului – stări de anxietate, depresie, furie/agresivitate – şi promovarea stării de sănătate psihică. Produsul este în premieră internaţională, se găseşte disponibil online şi se poate descărca de oriunde pe iPhone, iPad şi iPod, în limbile română şi engleză. Pastilele se bazează pe conceptele elaborate şi/sau cercetările derulate în şcoala clujeană de psihoterapie. Cum se utilizează? Ai un telefon mobil sau o tabletă, şi descarci aplicaţia PsyPills din AppStore, iar primul pas este completarea unui chestionar de evaluare a nivelului de stres. Apoi ţi se evaluează gândul iraţional pe care îl ai şi care cauzează stresul, iar pasul trei este prescrierea unei reţete psihologice, pastila, care are rolul de a reduce nivelul de stres. Aceasta vine sub forma unui text personalizat care trebuie spus de mai multe ori şi poate fi folosit, de exemplu, de o persoană care se teme să vorbească în public şi intră în panică şi care reuşeşte acest lucru după ce îşi ia pastila psihologică”, a declarat șeful Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj, Daniel David.

Ultimul pas al aplicaţiei este o nouă evaluare a nivelului de stres, pentru a se vedea efectele pastilei.

Previn depresia, viitoarea cauză-top de dizabilitate

”Formulările incluse în pastile modifică depresia şi anxietatea şi reduc nivelul de stres. Textul unei astfel de pastile psihologice se poate şi lista, iar aplicaţia permite setarea unei alarme a telefonului mobil, cu orele la care pastila trebuie citită”, a explicat şeful Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB.

Daniel David a subliniat că PsyPills şi alte metode contra stresului dezvoltate de psihologii clujeni sunt necesare în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a preconizat într-un studiu faptul că, în 2020, depresia va deveni a doua cauză de dizabilitate în lume, după bolile cardio-vasculare.

Aplicaţia PsyPills poate fi descărcată din AppStore la preţul de 99 de cenţi, urmând ca în perioada următoare să fie dezvoltată şi pentru platforma Android dar şi pentru computere.

Pastilele PsyPills au fost înregistrate la OSIM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel