Aplicaţia prin care românii din azile pot semnala abuzurile. Cum funcționează - Video

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A fost creată o aplicaţie prin care românii din azile pot semnala abuzurile la care sunt supuși.

După ce au fost descoperite mai multe azile ale groazei în mai multe județe din țară, s-a lansat o aplicație menită să ajute vârstnicii și bolnavii internați să raporteze eventualele abuzuri la care sunt supuși. Această aplicație, numită "Ceasul Bun", permite persoanelor aflate în centre de îngrijire, unități medico-sociale sau spitale de psihiatrie să semnaleze abuzurile fizice sau emoționale și să solicite transferul către un alt centru, scrie antena3.ro.

Cu poate fi folosită aplicația

Utilizatorii aplicației pot transmite o plângere accesând secțiunea "Cere ajutor", unde vor fi ghidați printr-un formular pentru a furniza informații relevante despre problema cu care se confruntă.

De asemenea, cei care folosesc aplicația au posibilitatea să încarce dovezi și documente care sunt relevante pentru plângerea pe care o depun. Cu ajutorul ei, oamenii pot trimite plângeri în nume propriu sau în numele altei persoane, iar sesizările vor ajunge la autorități, scrie europafm.ro. Aceasta a fost adaptată și pentru persoanele care suferă de anumite dizabilități fizice sau psihice. Spre exemplu, poate converti vocea în format text, are o funcție pentru citirea ecranului pentru persoanele cu deficiențe de vedere, iar ecranele aplicației sunt sigure și pentru persoanele care suferă de epilepsie.

Aplicația a fost dezvoltată de ONG-ul Code for România în cadrul proiectului "AdaptJust – justiţie accesibilă persoanelor cu dizabilităţi", implementat de Centrul de Resurse Juridice, în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe pagina de YouTube a Centrului de Resurse Juridice există și un filmuleț explicativ în care se arată cum poate fi folosită aplicația "Ceasul Bun".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel