Calculatorul AI care îți poate prezice moartea

Calculatorul AI care îți poate prezice moartea / Foto: Pixabay
Calculatorul AI care îți poate prezice moartea / Foto: Pixabay

A apărut calculatorul AI care îți poate prezice moartea.

Inteligența artificială poate oferi o mulțime de răspunsuri, chiar și în privința unor lucruri pe care s-ar putea să nu vrei să le știi. Un calculator AI vă poate spune acum când veți muri - și este ciudat de precis.

Instrumentul, numit Life2vec, poate prezice speranța de viață pe baza studiului său asupra datelor colectate de la 6 milioane de danezi. Descoperirile au fost publicate într-un studiu intitulat "Utilizarea secvențelor din evenimente vieții pentru prezicerea vieților umane" în revista Nature.

"Folosim tehnologia din spatele ChatGPT"

"Folosim tehnologia din spatele ChatGPT pentru a analiza viețile umane", a declarat Sune Lehmann, principalul autor al studiului, pentru New York Post.

Previziunile se bazează pe factori precum venitul, profesia și dosarele medicale. Instrumentul poate determina, de asemenea, câți bani veți avea când va veni timpul.

Cercetătorii au analizat aspecte ale vieților unor persoane între anii 2008 și 2016, folosind modele de date.. Apoi, au folosit algoritmul pentru a determina dacă cineva a murit până în 2020. Life2vec a făcut predicții cu o acuratețe de 78%.

Cine are o viață mai lungă



Caracteristici precum veniturile mai mari și deținerea unui rol de conducere duc la o durată de viață mai lungă, în timp ce obiceiurile precum fumatul o pot scurta. Instrumentul ia în considerare, de asemenea, lucruri precum obiceiurile legate de exerciții fizice și sănătatea mintală.

Aspecte ale vieții cuiva au primit un cod; de exemplu, S52 indică o rupere a antebrațului, 072 indică o hemoragie postpartum și POS3513 înseamnă că cineva este un tehnician de sisteme informatice.

Până acum, Life2vec a fost testat pe un grup de persoane cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani din Danemarca, dintre care jumătate au murit. Instrumentul nu este încă disponibil publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel