EXCLUSIV  Parlamentar PSD, candidat pentru PE, „prins”, în direct, cu inteligența artificială pe spate / video

Andi Cristea
Andi Cristea

Andi Cristea, parlamentar, este candidat PSD la Parlamentul European.

În acest moment, deputatul PSD este raportor general al Consiliului Europei pentru știință și tehnologie. Este politicianul specialist în ceea ce înseamnă inteligența artificială. Andi Cristea spune că tehnologia este un instrument, nu un scop în sine. De asemenea, consideră că schimbarea nu presupune neapărat progres. Andi Cristea este un susținător al inovării, dar și al păstrării unui echilibru între progresul tehnologic și valorile umane fundamentale. 

Întrebat, în cadrul emisiunii DC Votez, ce are în cadru, „pe spate”, Andi Cristea a prezentat cel mai nou model de cască de realitate augmentată dezvoltat de Meta - Quest 3. 

2. -imagine fara descriere- (andi-cristea-psd_02516500.jpg)

Căștile de realitate augmentată (AR - Augmented Reality) sunt dispozitive electronice purtabile pe cap, asemănătoare ochelarilor, care suprapun informații și imagini digitale peste lumea reală. Acestea permit utilizatorilor să vadă atât mediul înconjurător, cât și elemente virtuale generate de computer, integrându-le într-un mod care poate îmbunătăți interacțiunea și înțelegerea. Căștile de realitate augmentată reprezintă o tehnologie inovatoare care îmbină lumea reală cu cea digitală, oferind noi modalități de interacțiune și utilizare în diverse domenii.

3. -imagine fara descriere- (andi-cristea_68139500.jpg)

Care sunt avantajele acestor căști? Creșterea productivității și eficienței în diverse domenii, oferirea unei noi perspective și modalități de învățare și interacțiune și posibilități extinse în domenii creative și de divertisment.

„Fac o analogie. În urmă cu 30 de ani, apărea primul telefon mobil care avea aproximativ un kilogram. Ce v-am arătat mai devreme este unul dintre modelele noi de căști de realitatea augmentată. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că, probabil, peste 20 de ani, ochelarii pe care îi port acum îmi vor permite să văd dincolo de ce văd în mod normal în realitate fizică. Voi putea vedea o serie de informații și o serie de conținut digital generat de calculator.  Aș putea să vorbesc cu dumneavoastră la emisiune și să văd, totodată, într-o parte, mesajele de pe WhatsApp. De fapt, lucrurile de care vorbesc deja se întâmplă, doar că ochelarii de care m-ați întrebat nu sunt foarte prietenoși, nu sunt foarte mici, sunt greoi și așa mai departe”, a zis Andi Cristea, parlamentar, este candidat PSD la Parlamentul European, la DC Votez, emisiune de pe DC News, DC News TV și Știridiaspora.

Vedeți mai multe de la minutul 14:

VEZI ȘI: Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol:

https://www.dcnews.ro/gata-cu-telefoanele-mobile-asa-cum-le-stiam-cu-ce-vor-fi-inlocuite-ti-ai-fi-inchipuit-ca-se-va-ajunge-aici-foto-in-articol_959289.html

VEZI ȘI: Joburile care vor dispărea în doar 10-15 ani din cauza inteligenței artificiale. Cine scapă de modificările revoluției tehnologice: Vor schimba tot ce știm despre piața muncii și societate:

https://www.dcnews.ro/joburile-care-vor-disparea-in-doar-10-15-ani-din-cauza-inteligentei-artificiale-cine-scapa-de-modificarile-revolutiei-tehnologice-vor-schimba-tot-ce-stim-despre-piata-muncii-si-societate_959961.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel