Muftiul îi aduce aminte lui Traian Băsescu: "El a căzut de acord să construiască o moschee". Victor Ponta: "Mulțumesc!"

Traian Băsescu a afirmat că este un risc de securitate națională construirea unei universități musulmane în București și a celei mai mari moschei dintr-o capitală europeană. Șeful Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, s-a declarat, luni, consternat de afirmațiile fostului președinte. Premierul Victor Ponta i-a mulțumit.

"Opinia publică se dorește a fi divizată de un conflict politic cu tendințe confesionale. S-a spus (Traian Băsescu — n.r.) că după construirea moscheii centrale din București vor sosi și studia în România 6.000 de studenți musulmani și țara noastră va devin centru al islamului din Balcani. Eu garantez că niciodată în țara noastră nu se va înființa o universitate teologică musulmană și, mai mult, nu există 6.000 de studenți teologi musulmani în Bulgaria, Bosnia și Macedonia, la un loc! (...) Fostul președinte Băsescu să nu implice Cultul Musulman într-un conflict politic cu pretext religios!", a subliniat muftiul Muurat Iusuf. "Regret să constat că fostul președinte a fost dezinformat pe tema viitorului nostru lăcaș de cult din București și, la rândul său, a pus în circulație aceste informații, dar pentru a restabili adevărul îi reamintesc că în cadrul a două vizite oficiale efectuate în Turcia, în 2011 și 2014, când l-am însoțit, a căzut de acord cu omologul său să acorde terenuri în București pentru construirea acestei moschei și a unui cimitir musulman. Reciproc, președintele turc și-a asumat obligația punerii la dispoziție, la Istanbul, a terenurilor necesare construirii unei biserici creștine românești și a unui cimitir, pentru comunitatea românească din metropolă, acorduri care au și fost finalizate, acum", a declarat muftiul Muurat Iusuf, potrivit revistablogurilor.ro.

Muurat Iusuf a atras atenția, în final, asupra pericolului ce rezidă din divizarea societății pe criterii religioase.

"Iresponsabili"

Premierul Victor Ponta a scris, luni, pe pagina sa de Facebook: "Mulțumesc Muftiului Muurat Iusuf (cetățean al României, șeful Cultului Musulman din România) pentru precizările de bun-simț! Regret și îmi pare rău că există încă în țara noastră iresponsabili care se joacă cu lucruri atât de sensibile și importante cum sunt pacea, respectul și solidaritatea interconfesională!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel