Demisia premierului Victor Ponta, fumigene lansate în presă

În presa online a circulat sâmbătă o știre potrivit căreia premierul Victor Ponta ar fi anunțat oficialii europeni că va demisiona.

Știrea a fost preluată în cascadă după ce un site a ”relatat” convorbirea lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, cu ambasadorii statelor UE în România. Întâlnirea a avut loc, într-adevăr, la hotelul Hilton din Bucureşti, dar discuția despre Victor Ponta nu a fost confirmată de niciun reporter acreditat la eveniment.

Site-ul care a lansat știrea susține că Frans Timmermans le-a povestit ambasadorilor povestindu-le cum, joi seara, pe drumul de la Ruse la Bucureşti, a mers în maşină cu premierul Ponta, care i-a spus că a două zi, vineri, urmează să fie chemat la DNA. Premierul i-ar fi spus lui Timmermans că ar putea demisiona din funcţie dacă este pus sub învinuire. Ambasadorii ar fost şocaţi de veste, iar Timmermans la rândul lui ar fi fost surprins să constate că nimeni din rândul diplomaţilor nu părea să ştie că premierul urmă să fie chemat la DNA, să fie pus sub învinuire şi apoi să demisioneze.

Știrea, însă, este puțin credibilă, ca să nu spunem că e inventată. Site-ul care a lansat-o susține că preia informații publicate de Centrul de Investigații Media, ba chiar dă și un link către pagina respectivă (Centrul de Investigaţii Media). Accesând linkul, cititorul este trimis către pagina pricipală a Centrului, nu către articolul invocat.

De altfel, ultimul articol postat pe site-ul Centrului de Investigații Media este din 27 mai și se referă la Master Planul de Transporturi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel