Băsescu scoate lista rușinii pentru noul CP: făcut de procurori pentru procurori

Invitat la România TV, Traian Băsescu a întrebat, retoric, cui i se datorează noul Cod Penal.

”Noul Cod Penal e făcut de procurori pentru procurori. Comisia parlamentară a fost formată din Alina Bica, Victor Ponta, Tudor Chiuariu, Sergiu Andon, Alina Gorghiu, Mircea Andrei și Toni Greblă. Un singur nume a fost împotrivă și nu e pe lista rușinii: Daniel Buda, de la Cluj, care a fost notar și avocat. Dar nu a avut ce să facă. A ieșit un cod făcut de procurori pentru procurori, iar acum se plâng de ce se întâmplă. Până acum, 40 de articole au fost declarate neconstituționale de CCR. De ce nu se schimbă legea? Parlamentarii nu au curaj să o facă”, a spus fostul președinte.

Țara asta a mai fost condusă de ”organe”

Traian Băsescu le-a reproșat instituțiilor (CCR, CSM, etc.) că nu colaborează pentru modificarea articolelor neconstituționale din noul Cod Penal. Referindu-se la instituțiile de forță din prezent, Băsescu a evocat perioada comunistă.

”Organele au hrănit un popor întreg cu lapte pe cartelă, cu pâine pe cartelă, cu unghii de pui. Și tot organele au tras în populaţie la Revoluţie. Dacă vreodată va fi greu şi va fi România în criză economică sau de securitate să ştiţi că toţi bugetarii ăştia vor sta pitiţi şi Parlamentul va trebui să ia decizii. În 2009-2010, când nu aveam bani de salarii, atunci nu spuneau bugetarii ăştia câte pensii pentru amărâţii de pensionari pot să dea. Atunci nu-i vedeai”, a mai menționat liderul PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel