EXCLUSIV  Vremea de Crăciun şi Revelion. Ce spune Elena Mateescu, director ANM

Mihai Ciobanu / 13 oct 2019 / 23:06 Salveaza PDF Comentarii

Într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a fost întrebată cum va fi vremea la iarnă, de Crăciun.

Elena Mateescu a explicat, în cadrul interviului, că Administraţia Naţională de Meteorologie şi-a modificat abordarea în ceea ce priveşte prognoza meteorologică, instituţia prezentând prognoze care se întind doar pe o perioadă de patru săptămâni. 

"Începând de anul trecut, ANM a ales să elaboreze un alt tip de produs, adică aceste estimări pe patru săptămâni, realizate săptămânal, vinerea, şi sunt actualizate marţea, pentru a putea să surprindem cel puţin în prima şi a doua săptămână semnalul unor fenomene meteorologice potenţial periculoase. Cu cât aducem în atenţie estimări de unu, trei, chiar şase luni, cred că trebuie să vorbim de o estimare pur calitativă. Iar noi ne dorim informaţii cu un grad de realizare de peste 85-90-100%.

Voi răspunde invitaţiei de a spune care este prognoza pentru luna decembrie şi pentru sărbătorile de iarnă în ultima decadă a lunii noiembrie, astfel încât pentru următoarele patru săptămâni să includem şi intervalul sărbătorilor de iarnă, să putem veni cu informaţii cu un grad de acurateţe mult mai ridicat. Rolul serviciilor meteorologice naţionale e acela de a aduce informaţii realiste, cât mai aproape de ce se va întâmpla", a explicat Elena Mateescu, director ANM.

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24