Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, s-a ales cu o plângere penală

Managerul Spitalului "Sf. Maria", Narcis Copcă, declarat că a fost depusă o plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru "abuz în serviciu", după ce Inspecţia Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.

În plângerea penală se solicită organelor de cercetare "investigarea şi sancţionarea activităţilor cu caracter posibil infracţional" desfăşurate de către Ministerul Sănătăţii prin reprezentantul său Vlad Voiculescu".

Potrivit actului, printre consecinţe se numără "imposibilitatea" unităţii medicale de "a-şi desfăşura obiectul de activitate pentru care a primit acreditare şi fonduri", "imposibilitatea" de a oferi servicii de transplant pulmonar "pacienţilor în nevoie aflaţi pe listele de aşteptare", dar şi "lipsa avizului consultativ la trimiterea pacienţilor în străinătate pentru a fi operaţi în Viena în condiţiile în care Spitalul "Sf. Maria" a primit acreditarea necesară pentru transplant".

Anterior, managerul Narcis Copcă declara pentru Agerpres că Inspecţia Sanitară de Stat nu a găsit nereguli.

"Mi-a trimis şi Inspecţia Sanitară de Stat să verifice să ne dea afară. Vă anunţ că Inspecţia Sanitară trimisă de domnul ministru a stat două zile, că a găsit totul perfect", afirma Copcă.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că Inspecţia Sanitară face verificări la Spitalul "Sf. Maria" în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel