Viitorul iOS 18 de la Apple este "cea mai mare" actualizare din istoria iPhone-ului. Patru noi funcții bazate pe inteligență artificială

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Apple va lansa "cea mai mare" actualizare iOS din istoria companiei, care se preconizează că va include noi funcții de inteligență artificială pentru iPhone.

Se pare că Apple va lansa "cea mai mare" actualizare iOS din istoria companiei, care se preconizează că va include noi funcții de inteligență artificială pentru iPhone.

Compania ar trebui să anunțe actualizarea iOS 18 în cadrul Worldwide Developers Conference din iunie, care va încorpora modele lingvistice mari (LLMS) și AI generativ în aplicațiile iWork.

Unele dintre actualizările de software preconizate sunt o versiune revizuită a Siri și a aplicației Messages, despre care se spune că vor fi alimentate de inteligență artificială avansată.

Apple nu a confirmat încă oficial ce va fi inclus în noul sistem iOS 18, dar Mark Gurman de la Bloomberg a relatat că viitorul sistem de operare este "ambițios și convingător".

Se așteaptă ca actualizarea să includă o versiune revizuită a Siri, care folosește AI și LLM-uri pentru a oferi răspunsuri mai inteligente și mai precise.

De asemenea, aplicația Message va avea propriile sale caracteristici noi despre care se spune că "va pune întrebări în câmp și va completa automat propoziții". 

"Mi s-a spus că noul sistem de operare este văzut în cadrul companiei ca fiind una dintre cele mai mari actualizări de iOS - dacă nu chiar cea mai mare - din istoria companiei"

Apple Music a cunoscut o reproiectare odată cu noul iOS 17, permițând playlist-uri colaborative precum cele oferite de Spotify.

Cu toate acestea, Gurman a prezis că iOS 18 le va permite utilizatorilor să creeze "playlist-uri generate automat" care utilizează inteligența artificială pentru a crea liste de melodii de recomandare.

De asemenea, tehnologia ar putea fi adăugată în Xcode - care permite utilizatorilor să dezvolte, să testeze și să distribuie aplicații - astfel încât dezvoltatorii să poată "scrie mai rapid noi aplicații".

"Mi s-a spus că noul sistem de operare este văzut în cadrul companiei ca fiind una dintre cele mai mari actualizări de iOS - dacă nu chiar cea mai mare - din istoria companiei", a scris Gurman.

"Cu aceste cunoștințe, conferința dezvoltatorilor Apple din iunie ar trebui să fie destul de interesantă", a mai adăugat acesta.

Sistemul de operare reproiectat ar putea fi răspunsul Apple la o scădere a vânzărilor de iPhone 15, care a înregistrat o scădere de patru procente.

Apple este în urmă când vine vorba de inteligența artificială generativă față de ceilalți competitori ai săi.

"Începând cu AI generativ, instrumentele Apple - atunci când vor fi lansate - vor veni la aproape doi ani după ce ChatGPT a început să ia lumea cu asalt, la aproximativ un an după ce Amazon și-a anunțat Alexa modernizată și la aproximativ un an și jumătate după ce Microsoft și Google și-au lansat noile servicii. Chiar și pentru Apple, este o ratare destul de mare", a declarat Gurman în buletinul său informativ Power On.

Există speculații potrivit cărora Apple lucrează la un robot AI "Apple GPT", cunoscut și sub numele de "Ajax", au declarat pentru Gurman persoane familiarizate cu acest subiect.

Anul trecut, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat într-o teleconferință că există încă o "serie de probleme care trebuie să fie rezolvate", adăugând că Apple va adăuga AI la produsele sale în viitor, dar pe o "bază foarte atentă", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel