Victor Ponta a făcut marele anunț despre Legea salarizării! Ce spune de creșterea salariilor cu 25%

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că proiectul Legii salarizării va fi trimis spre dezbatere în Parlament. El a precizat că Guvernul nu intenționează să dea o ordonanță de urgență pe acest subiect.

"Mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, dezbătută și aprobată în Parlament, promulgată de președinte, nu se poate aplica. Nu există altă formulă. Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență.

Ar fi o greșeală, pentru că e o lege atât de complexă, cu atât de multe probleme, încât să zic eu că am făcut-o perfect și nu mai e nevoie de nimic ar fi o greșeală. Cred că e nevoie de dezbatere în Parlament.

[citeste si]

Cât va dura dezbaterea în Parlament, dacă mai departe o va promulga sau nu președintele, pentru că acum, după surpriza cu Codul fiscal, nu mai pot să zic, nu știu dacă o promulgă sau nu", a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă vor fi creșteri salariale cu 25% pentru tot personalul bugetar, așa cum s-a vehiculat în weekend potrivit unor surse politice, primul-ministru a răspuns: "Aș vrea eu, dar nu".

"Orice creștere salarială trebuie făcută în limita sustenabilității, în așa fel încât să nu le mărim acum și, cine știe, mai târziu, cum a făcut Băsescu, să le taie.

Ceea ce vom propune va fi doar bazat pe resursele pe care le avem la dispoziție. Vreau să precizez foarte clar: niciodată nu am spus și nu voi spune că putem din prima zi sau din primul an la toată lumea să mărim conform legii. Tocmai, e vorba de o etapizare, pe o perioadă de trei sau patru ani", a mai explicat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Vezi și: Bogdan Chirieac trage un semnal de alarmă: ”Este absolut aberant!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel