Viciul, ca artă: cum "păcătuiau" faimoșii României de altădată

viciu expozitie
viciu expozitie

"Patimă şi Viciu, Artă şi Fum", expoziție unică în România, care prezintă arta declanşată de un viciu, imagini fascinante în care eleganţa, aerul boem şi caracterul istoric tipic naţional îl introduc pe vizitator într-o lume aparte. Castelul Bran găzduieşte această expoziție în perioada 15 iunie-15 decembrie.

Boieri cu ciubuce lungi de peste un metru, pipa lui Avram Iancu sau cea a lui Constantin Brâncuşi, regii României surprinşi fumând, tabachere şi port ţigarete care fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional, fiind adăpostite de numeroase muzee din ţara noastră, reclame interbelice la ţigarete pentru femei, reclame vechi la cosmetice pentru fumători, pipe preţioase din fildeş sau lemn de Bruyere, dar şi pitoreşti pachete de ţigări din perioada comunistă pot fi văzute în expoziţie.

Intrarea în expoziţia de la Castelul Bran se face pe baza biletului de intrare. În paralel, Castelul Bran a prelungit cu un an perioada de desfăşurare a Expoziţiei cu Instrumente Medievale de Tortură, prezentând astfel publicului două acţiuni culturale ieşite din contextul istoric al edificiului, se mai arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel