Utilizatorii Instagram care nu își setează data de naștere reală nu vor mai putea folosi aplicația

Instagram / Imagine de Webster2703 de la Pixabay
Instagram / Imagine de Webster2703 de la Pixabay

Instagram va restricționa accesul utilizatorilor care nu își setează data de naștere reală. Schimbarea vine din dorința companiei de a proteja tinerii.

Daily Star informează că utilizatorii Instagram care nu își setează data de naștere reală nu vor mai putea folosi aplicația. Instagram a anunțat că a început să ceară utilizatorilor setarea zilei de naștere la deschiderea aplicației.

Mai mult, Instagram dezvoltă un sistem pentru a verifica dacă datele de naștere setate de utilizatori sunt cele reale.

Dacă nu ne-ați furnizat ziua de naștere până la un moment dat, va trebui să o împărtășiți pentru a continua să folosiți Instagram. Recunoaștem că unele persoane ne pot da ziua de naștere greșită și dezvoltăm noi sisteme pentru a soluționa acest lucru”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

Instagram vrea să protejeze tinerii utilizatori. În același sens, compania a recurs la o funcție care împiedică adulții să trimită mesaje minorilor dacă aceștia nu le urmăresc contul. Totodată, paginile tinerilor cu vârsta sub 16 ani să fie private în mod automat.

Persoanele care vor refuza să-și seteze ziua de naștere reală la primirea notificării nu vor mai putea folosi aplicația.

„Experiența Instagram pentru copii”

În luna iulie a.c., compania a declarat că lucrează şi la o „experienţă Instagram pentru copii”. Ideea unei aplicaţii axate pe copii şi adolescenţi este de a oferi părinţilor o mai mare transparenţă şi control asupra a ce accesează copiii pe Instagram.

Se estimează că aproximativ 7,5% din ultilizatorii de Instragram au vârsta cuprinsă între 13-17 ani, cea ce reprezintă aproximativ 80 de milioane de persoane. Mai multe companii importante de social media au lansat, de asemenea, versiuni ale aplicaţiilor lor pentru publicul mai tânăr, de la Messenger Kids la YouTube Kids.

Verificarea vârstei copiilor este o problemă pe multe site-uri de socializare, care interzic copiii sub 13 ani, dar deseori nu reuşesc să identifice şi să elimine utilizatorii minori. Într-un postare separată, şeful produselor pentru copii şi adolescenţi de la Facebook, Pavni Diwanji, a declarat că foloseşte inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi această verificare şi a elimina conturile copiilor sub 13 ani, relata Reuters, potrivit Mediafax. (Vezi știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel