Utilizatorii Facebook reclamă o nouă problemă de confidențialitate

facebook
facebook

Cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, trebuie să rezolve o nouă problemă de confidențialitate, după ce mai mulți utilizatori au reclamat că au fost reintroduși în grupuri pe care le părăsiseră deja.

Facebook a anunțat că investighează o eroare care face ca unii utilizatori să fie reînregistraţi în grupuri din care se retrăseseră, relatează BBC.

Un administrator al unui astfel de grup și-a exprimt îngrijorarea că foştii membrii ai grupului pot accesa încă “informaţii foarte sensibile”, în timp ce mai mulţi utilizatori s-au plâns că sunt nevoiţi să se retragă din nou din grupuri, unul câte unul.

Facebook susține, însă, că defecţiunea nu oferă acces la datele personale ale utilizatorilor, cu condiţia ca acestea să fi fost ascunse prin setările de confidenţialitate.

Firma explică faptul că un grup este ca un "spațiu privat", unde actualizările, sondajele sau mesajele pot fi împărtășite între membrii unei familii, sau între colegi sau elevi, informațiile nefiind destinate tuturor.

“Unii utilizatori par să fi fost introduşi din nou în grupuri pe care le părăsiseră. Investigăm această problemă”, precizează Facebook.

Această situație neplăcută pentru utilizatorii rețelei de socializare survine într-un moment în care Facebook se confruntă şi cu o altă problemă de confidenţialitate. Reţeaua de socializare vrea să distribuie informaţii cu alte servicii recent achiziţionate, cum ar fi Instagram, şi să nu mai permită membrilor săi să voteze asupra viitoarelor schimbări privind confidenţialitatea, acțiune contestată de mai multe grupuri, inclusiv de membrii Electronic Privacy Information Center și Center for Digital Democracy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel