Ungaria, lovitură OCDE pentru România. Tudose: Nu cred că va juca la un asemenea nivel

Mihai Tudose a reacționat după ce autorităţile ungare au anunţat miercuri că au suspendat sprijinul acordat României la aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

"Nu cred că statul ungar va juca la un asemenea nivel și că, de fapt, este o interpretare eronată. Nu cred că Ungaria va strica în asemenea hal relațiile cu noi. Nu cred că vom ajunge acolo. Mergem pe ideea dialogului diplomatic. Noi avem vorba aia cu băgatul bățului prin gard. Ei au spus ceva, noi mai spunem ceva. Să ne uităm totuși și la nivelul declarației din Ungaria. Este făcută de un secretar de stat", a zis Mihai Tudose la Antena 3.

OCDE este implicată într-un proces de reflecţie strategică cu privire la viitorul său, inclusiv procesul de extindere. Pe de altă parte, ţara noastră s-a profilat ca un candidat nu doar eligibil, dar şi credibil pentru aderarea la această organizaţie. Potrivit evaluării OCDE, România a făcut progrese constante în procesul de asimilare a instrumentelor organizaţiei, plus aderarea la peste 30 de instrumente legale şi recomandări. Un exemplu în acest sens este recenta aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară, care confirmă întărirea parteneriatului dintre OCDE şi România.

Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat de MAE ungar în urma suspendării activităţii Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel