Unde au fugit tehnocrații. Cine a rămas în locul lor


Nu este ciudat că aceeași oameni care îi ridicau statuie din cuvinte lui Băsescu au clădit din buze soclul pentru statuia lui Cioloș? Probabil că nu. Împart același public și aceeași temă de discurs: politicienii sunt răi, experții sunt buni.

Din păcate, publicul respectiv rămâne doar cu Băsescu. Dezamăgirea produsă de eșecul tehnocrației în democrație, mai precis la alegeri, este cu atât mai mare cu cât, după ce și-au văzut rezultatul, tehnocrații au dat bir cu fugiții.
Pentru a putea rămâne la ministerele și agențiile pe care le conduceau, fără să candideze, au lansat tema proiectelor: nu vrem puterea, dar avem proiecte de continuat, suntem gata să ne sacrificăm încă un mandat etc. Două partide și-au tipărit, în loc de programe de guvernare, colecția de bune intenții a lui Cioloș. Facebook-ul a proclamat că sunt de neînlocuit, iar ei au acceptat, printr-o postare, să-și proclame virtuțile creatoare:
Reforma a început cu noi, reforma suntem noi, trebuie să continuăm reforma. Și o vom face, pentru că nu ne preocupă decât țara, oamenii ei și viitorul.
În concluzie, oamenii aveau planuri, patriotism, competență. Te așteptai, dacă le fură cineva victoria, să lupte în munți, ca partizanii. Să fie ei monitorul guvernării, nu Dragnea. Măcar pe Facebook, epicentrul democrației, măcar în Piața Universității, unde guvernează strada.
În loc de asta, după ce au venit rezultatele, Cioloș a intrat în pământ. Nu a mai mișcat nici măcar perdeaua de la birou, să dea senzația că e cineva în Palatul Victoria. Restul, au descoperit că au nevoie de timp, pentru a-și aduna gândurile, că au nevoie de ei firmele private pe care le-au lăsat ca să guverneze, că îi caută familia să scoată copiii în parc...
Publicul care i-a văzut ca pe o speranță a rămas cu speranța Băsescu, noul senator care reformează clasa politică. Sper că a primit scaunul cu nr. 301.

P.S.1
Tot respectul pentru cei doi-trei tehnocrați care au candidat, asumându-și apartenența la un partid. Că USR este partid, cu tot ce îi trebuie, inclusiv excluderi.

P.S.2

Mai țineți minte poza de familie a primului guvern Cioloș? Mă întreb ce proiecte are, acum, fotograful?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel