Un Klimt furat de nazişti a fost vândut cu 40,4 milioane de dolari

Gustav-Klimt-1915-painting-Litzlberg-am-Attersee-Photo-AP
Gustav-Klimt-1915-painting-Litzlberg-am-Attersee-Photo-AP

Un tablou semnat de Gustave Klimt furat de nazişti a fost restituit unui nepot al proprietarei şi vândut cu 40, 4 milioane de dolari (30 de milioane de euro) în cadrul licitaţiilor de toamnă Sotheby's la New York, relatează BBC News.

Autor: Alexandra Dumitru

Pânza simbolistului austriac realizată în 1915 ce ilustrează un peisaj din vestul Austriei a depăşit cu mult preţul estimat de 25 de milioane de dolari. Tabloul ”Litziberg am Attersee” a aparţinut iniţial magnatului Viktor Zuckerkandl iar în 1927 la moartea lui a fost moştenit de sora acestuia Amalia Redlich, care a murit ulterior în deportare. În primăvara acestui an, Muzeul de Artă Modernă din Salzburg a restituit opera succesorului ultimei proprietare.

După ce tabloul lui Gustav Klimt a fost vândut peste preţul estimat, un altul de data aceasta aparţinând lui Picasso, celebrul "L'Aubade" s-a vândut cu 23,04 milioane de dolari, licitaţia începând de la 18 milioane de dolari. Din cele 70 de piese scoase la licitaţie, doar 57 şi-au găsit cumpărători, lucrări semnate de Auguste Renoir, Camille Pissarro sau André Derain au rămas nevândute. Simon Shaw, specialist în artă modernă la Sotheby's a explicat “ Nu este momentul să ne asumăm riscuri pe o piaţă atât de volatilă”, citat de ziarul Le Monde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel