Un studiu realizat de cercetătorii din SUA a fost efectuat pe 140.000 de persoane, descoperind astfel un aliment minune, la îndemâna tuturor, scrie O cercetare arată că persoanele care consumă de două sau de trei ori pe săptămână nuci pot reduce riscul de a suferi de diabet cu aproape un sfert. Prevenirea diabetului nu este singurul beneficiu al nucilor. Acestea sunt bogate în acizi graşi sănătoşi, despre care mai multe studii au arătat că reduc inflamaţia în corp şi protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare, a cancerului şi a artritei.
Mai mult, un studiu efectuat anul trecut de experţi de la Universitatea California a arătat că tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani care consumau nuci în fiecare zi îşi creşteau numărul de spermatozoizi şi nivelul fertilităţii.
Deşi studiul a fost efectuat doar pe femei, este foarte probabil ca şi bărbaţii să beneficieze de acelaşi efect.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu