Tragedia turnurilor gemene, suplinită de măreția Turnului Libertăţii

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, a însemnat și distrugerea turnurilor gemene World Trade Center din New York. La mai bine de un deceniu de la tragedie, mărețul proiect imobiliar al autorităților americane, destinat a înlocui clădirile distruse, prinde contur. Simbolul zonei, Turnul Libertății, începe să-și arate mareția printre celelalte clădiri din jur.

"One World Trade Center", cum este denumit noul ansamblu imobiliar proiectat pe locul unde se aflau turnurile gemene, va îngloba cea mai înaltă clădire din Statele Unite și una dintre cele mai înalte din lume, ”Freedom Tower/Turnul Libertăţii”.

Turnul simbol din zona "Ground Zero", aşa cum este denumită zona în care erau amplasate turnurile gemene, are deja construite 90 de etaje, începând să se distingă printre clădirile din vecinătate.

La finalizarea lucrărilor, în 2013, ”Turnul Libertății” va avea 110 etaje şi o structură cu înălţimea de 417 metri, în vârful căreia se va afla o spirală ce va duce înălţimea finală a clădirii la 514 metri.

Noul ansamblu imobiliar va mai include alte trei clădiri de birouri, precum şi un muzeu în memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel