Topul căutărilor pe Google în 2023. Vezi care e cel mai popular film și cea mai căutată rețetă

Topul căutărilor pe Google în 2023. Vezi care e cel mai popular film și cea mai căutată rețetă / Foto: Pixabay
Topul căutărilor pe Google în 2023. Vezi care e cel mai popular film și cea mai căutată rețetă / Foto: Pixabay

Google a publicat topul căutărilor în 2023.

Google, gigantul tehnologic din California a lansat "Year in Search", o listă a celor mai importante căutări pe internet din 2023, scrie timesofisrael.com.

Războiul dintre Israel și Hamas a fost în topul tendințelor în materie de știri în 2023, conform datelor globale ale Google, urmat de interogările legate de submersibilul cu destinația Titanic care a făcut implozie în iunie, precum și de cutremurele devastatoare din februarie din Turcia și Siria.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie, când mii de teroriști s-au revărsat peste granița din Fâșia Gaza în Israel într-un atac șoc. În timp ce se dezlănțuiau prin comunitățile din apropierea graniței, au ucis peste 1.200 de oameni, majoritatea civili, și au comis acte de brutalitate îngrozitoare, inclusiv violuri și decapitări. De asemenea, au luat ostatici peste 240 de persoane. Israelul a declarat război, jurând că va eradica Hamas, gruparea teroristă care conduce Gaza, și că va asigura întoarcerea ostaticilor.

Cea mai căutată persoană de pe Google

Damar Hamlin a fost cea mai importantă persoană în topul căutărilor în acest an.

Jucător al echipei Buffalo Bills din NFL, Hamlin a fost la un pas de a face un stop cardiac pe teren în timpul unui meci din ianuarie, dar de atunci a avut o revenire de excepție. A urmat actorul Jeremy Renner, care a supraviețuit unui accident grav cu un plug de zăpadă la începutul anului 2023. Între timp, regretatul Matthew Perry și Tina Turner, au condus tendințele de căutare în rândul persoanelor de seamă care au murit.

Cel mai căutat film

În lumea divertismentului, "Barbie” a dominat anul acesta tendințele de căutare în materie de filme, urmând "Oppenheimer" și thrillerul indian "Jawan".

În domeniul televiziunii, "The Last of Us", "Wednesday" și "Ginny and Georgia" au fost primele trei emisiuni în trend în 2023.

"アイドル (Idol)" al lui Yoasobi a fost cel mai popular cântec căutat pe Google. "Try That In A Small Town" de Jason Aldean – care a urcat în topuri după controverse în această vară – și "Bzrp Music Sessions, Vol. 53" au urmat în topul melodiilor căutate pe Google.

Cea mai populară rețetă

Și acesta este doar vârful aisbergului pentru tendințele globale de căutări pe Google din 2023. Bibimbap a fost cea mai populară rețetă. Inter Miami CF, noua casă a superstarului fotbalului argentinian Lionel Messi, a condus tendințele echipelor sportive căutate pe Google.

Și, în special în SUA, mulți consumatori și-au petrecut anul 2023 întrebând de ce ouăle, biletele la Taylor Swift și sticlele de sriracha erau atât de scumpe.

Asta în timp ce "rizz" (numit recent cuvântul anului de către Oxford ) a fost un lider în ceea ce privește tendințele de căutare a definițiilor de argou.

Google nu este singurul care publică date anuale pe măsură ce 2023 se apropie de sfârșit. Săptămâna trecută, de exemplu, Wikipedia și-a lansat lista de la sfârșitul anului cu cele mai populare căutări- cu articolul său despre ChatGPT în fruntea topului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel