Top 5 planete înspăimântătoare pentru pământeni

outside1
outside1

Multe companii pun la punct serviciul pentru a călătorii în spațiu, în viitorul nu foarte îndepărtat, din ce în ce mai mulți ne vom permite călătorii în afara Terrei.

Există însă locuri unde nu ar trebui să ne dorim să ajungem, scrie Listverse . Iată topul acestora.

Planeta de carbon. Este situată aproape de centrul galaxiei noastre. Suprafața planetei fierbe, un miros greu de metan fiind pretutindeni resimțit. Nici prognozele meteo nu sună bine, plouă cu benzină. Însă în tot acest iad, ceva ar putea atrage pământenii. Unde carbonul e la el acasă, există și mari cantități de diamante.

Neptun. Rămâne un mister cum vântul pe Neptun poate ajunge la viteze de aproape 2.500 de kilometri pe oră. O asemenea forță e cu mult mai mult decât organismul nostru poate suporta. Am fi sfășiați pur și simplu și nimeni nu ar avea habar că am existat. Sunt cele mai puternice vânturi planetare din sistemul nostru solar.

Gigantul 51 Pegasi b e de 150 de ori mai masiv decât Terra, constând, în mare, din hidrogen și heliu. Numai că temperaturile sunt cu adevărat înfricoșătoare, de 1.000 de grade Celsius, dată fiind apropierea de steaua sa. Distanța dintre planetă și aceasta e de 100 de ori mai mică decât cea dintre Pământ și Soare.

Pe Marte, o furtună de praf se poate forma în decurs de câteva ore, aceasta putând cuprinde întreaga planetă în câteva zile. Sunt cele mai puternice și mai violente furtuni de praf din sistemul nostru solar. În timpul acestor furtuni se formează vârtejuri ce pot ajunge și până la înălțimea Everestului, vântul atingând viteza de 300 km/h.

Venus. Cu presiuni de 100 de ori mai mari ca pe Terra, a merge pe suprafața planetei ar fi ca și cum ai încerca să calci la o adâncime de 1.000 de metri, în adâncul oceanului, pe planeta noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel