Urmărește emisiunea live


Tokes vrea schimbare radicală după scorul UDMR. Temeri pentru alegerile din 2020

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, a declarat joi, la Oradea, că este nevoie de o schimbare radicală în viaţa publică şi politică a maghiarimii din România, având în vedere alegerile din 2020.

Laszlo Tokes crede că UDMR a reuşit să dobândească "un rezultat relativ bun de patru procente aproximativ", dar care, la proporţia maghiarilor din România, înseamnă doar o treime a alegătorilor maghiari din România.

"Deci nu ne putem lăuda cu acest rezultat. Este grăitor că chiar judeţele cu însemnată populaţie maghiară au fost cele din urmă pe lista acelor judeţe care au participat la alegerile prezidenţiale. Consider că rezultatul acesta cu care se laudă UDMR-ul nu manifestă puterea comunităţii maghiare, ba, mai mult, întăreşte poziţia politică a UDMR-ului, a acestui partid tip comunist, de tip unipartid. Şi în acest mod nu putem face faţă la alegerile de anul viitor, cele locale şi parlamentare. Este nevoie de o schimbare radicală în viaţa publică şi politică a maghiarimii din România", a spus Tokes.

Spre surprinderea tuturor, Tokes a dclarat că l-ar prefera pe Mircea Dinescu candidat la președinție, în locul lui Kelemen Hunor:

"Nu e adevărat că sentimentele mele s-ar fi schimbat faşă de Mircea Dinescu. Cred că persoana lui reprezintă continuitatea ideii revoluţionare din 1989. Deci referirea a fost răuvoitoare şi proastă. Eu mai mult aş fi sprijinit candidatura domnului Mircea Dinescu decât a lui Kelemen Hunor", a conchis Toke

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel