Tik Tok, în vizorul SRI. Autoritățile române fac primii pași pentru interzicerea aplicaţiei

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un oficial SRI cere interzicerea TikTok, din cauza nesiguranței pe care o transmite platforma pentru utilizatori. Iată ce pericol ascunde, de fapt.

Statul român continuă să stea cu ochii pe rețeaua socială-senzaţie a momentului, TikTok, din motive de securitate. Mai exact, se crede că platforma chinezească cu milioane de utilizatori în toată lumea reprezintă un real pericol pentru populație, potrivit Agerpres. Şi asta pentru că aplicaţia nu are filtre de cenzură la fel de stricte ca Facebook sau Instagram. Este şi motivul pentru care a ajuns în vizorul SRI.

„E bine să interzicem TikTok. Toate datele de-acolo, așa cum s-a făcut public pe baza analizei tehnice pe care am dat-o, ajung pe niște servere din China. În afară de asta, chinezii pot să activeze microfonul, camera și așa mai departe”, a declarat șeful CyberInt din SRI, general Anton Rog, potrivit Cotidianul.

Expertul SRI a tras un semnal de alarmă cu privire la potenţialele pericole ale Inteligenței Artificiale (AI) și consideră că este nevoie de legi consistente care să țină situaţia sub control.

„Inteligenţa artificială este foarte prezentă. (…) Trebuie reglementată, aşa cred eu, şeful Cyberint de la SRI. Chiar trebuie să fie mult mai bine reglementată. Este super-prezentă în viaţa noastră şi toate acele facilităţi pe care le simţim la dispozitivele inteligente la telefon, care ni se întâmplă. Toate au în ele Inteligenţă Artificială. Malware-ul scris de actorii rău-intenţionaţi, cu Inteligenţa Artificială, este mult mai performant (…) precum şi sistemele în care se creează un astfel de malware”, a declarat oficialul, într-o conferinţă organizată marţi.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a mai venit și luna trecută cu recomandări în vederea interzicerii descărcării, instalării și utilizării aplicației pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel