Urmărește emisiunea live


Terapia cu ventuze, secretul bunicii care scoală pe oricine din boală. Se mai foloseşte?

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Practicată din timpuri străvechi, terapia cu ventuze era cândva leacul pentru orice. Se folosea în caz de dureri musculare, articulare, migrene și la eliminarea toxinelor din corp. Mai funcţionează şi astăzi?

Această metodă, aparent modernă, datează dinaintea erei noastre, încă de pe vremea vechilor culturi egiptene și chineze. Inclusiv unul dintre cele mai vechi manuale de medicină din lume, Papirusul Ebers, descrie modul în care egiptenii antici foloseau această terapie. Această practică presupune aplicarea ventuzelor (recipiente mici realizate din sticlă, silicon, bambus, ceramică sau metal) pe piele, pentru a aspira anumite zone ale corpului (numite meridiane energetice). În general, sunt preferate ventuzele din sticlă, pentru că îi permit terapeutului să vadă cum reacționează pielea în timpul procedurii. Ideea de bază este că aceste ventuze formează un vid, care deblochează fluxul energetic, pentru ca forța (numită de chinezi „qi‟) să poată circula liber prin organism și să asigure buna sa funcționare, scrie Click! Sănătate.

Cum se aplică

În timpul terapiei, se pot aplica ventuze pe spate, pe umeri, pe abdomen, pe fese, pe picioare sau pe față. De obicei, ventuzele sunt încălzite, înainte de a fi aplicate, cu ajutorul unui bețișor care se înmoaie în alcool, se aprinde și se introduce în ventuză. Terapeutul aplică una sau mai multe ventuze pe anumite puncte ale corpului (nu există un număr standard), iar pacientul rămâne între 3 și 10 minute cu ele pe corp. În acest timp, pielea începe să se umfle și se înroșește, ca urmare a presiunii exercitate de ventuze. Ulterior, terapeutul efectuează un masaj de bază pe locul unde s-au folosit ventuzele, pentru a reduce posibilitatea să apară vânătăi. Se utilizează trei metode tradiționale de terapie cu ventuze. Este vorba despre terapia uscată, terapia umedă și terapia cu masaj.

La ce ajută

Terapia cu ventuze este considerată o metodă tradițională eficientă, cu puține riscuri și multe beneficii, printre care:

1. Facilitateză vindecarea din anumite puncte-cheie ale corpului și ajută în tratamentul durerilor de spate, de gât și umeri, durerilor în piept, al migrenelor și în caz de dureri de genunchi și articulații;

2. Favorizează deschiderea porilor, elimină toxinele din organism și îmbunătățește imunitatea;

3. Susține fertilitatea și ajută în tratamentul tulburărilor sexuale;

4. Relaxează musculatura, îmbunătățește starea de spirit și ajută în caz de anxietate, depresie și tensiune arterială crescută;

5. Adjuvant în tratamentul problemelor legate de piele, cum ar fi zona zoster;

6. Reduce vergeturile, varicele și cicatricile;

7. Este de folos în caz de anemie, congestie bronșică, alergii, astm și constipație.

Terapia nu este recomandată femeilor însărcinate, persoanelor obeze și celor cu greutatea sub limită. De asemenea, nu este bine să urmezi această terapie dacă iei tratament pentru subțierea sângelui și dacă te confrunți cu afecțiuni cardiovasculare, arsuri solare, răni, inflamații și tăieturi, ulcer cutanat sau dacă ai suferit o traumă recentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel