Tehnologia ne-ar putea ajuta în bătălia cu depresia și anxietatea

anxietate
anxietate

Cercetătorii americani spun că tehnologia poate avea un rol important în combaterea depresiei și a anxietății.

Cercetătorii americani citați de CBS News spun că în perioada pandemiei, stresul poate amplifica stările de anxietate sau de depresie. Fie că este vorba despre faptul că nu am ieșit o perioadă prelungită din casă, fie din cauza conflictelor din familie, ori temerile ridicate de ieșirile scurte, până la supermerket de exemplu, orice situație reprezintă un factor de stres care poate amplifica mai ales afecțiunile preexistente.

Cercetări ale Northwestern Medicine arată că tehnologia poate veni în ajutor. Studiul s-a axat pe aplicații de telefon gratuite numite InteliCare, care ajută utilizatorii să se relaxeze, să își golească mintea de gândurile repetitive și apăsătoare și griji. Mai mult, aplicația oferă și sfaturi despre cum să abordăm fără stres activitățile zilnice, de rutină.

„Anxietatea și depresia au fost semnificativ reduse la cei care foloseau aplicația, comparativ cu cei care se tratau doar cu un singur tip de terapie. Ideea este că e mai bine să ne axăm pe abilitățile deținute, decât pe educarea și construirea unora noi. E mai bine să îi ajutăm astfel pe oameni să schimbe modul în care fac anumite lucruri”, a spus autorul studiului, David Mohr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel