Tăriceanu a dezvăluit cum și-a luat prima mașină. Poveste cu final neașteptat-exclusiv

Anca Murgoci / 02 oct 2015 / 22:09 Salveaza PDF Comentarii

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, are o poveste pe care doar oamenii apropiați lui o știau. S-a întâmplat pe vremea când era în anul doi de facultate.

Călin Popescu Tăriceanu a povestit - în exclusivitate pentru DC News - cum și-a cumpărat prima mașină.

"Eram student în anul doi la facultate și îmi cumpărasem, cu doi ani înainte, un scuter. A fost prima mea motocicletă. La sfârșitul unei zile de curs, citind ziarul "România Liberă", la mica publicitate am văzut un anunț de vânzare pentru o mașină. Era fabricată în 1954, în fostul RDG. Era o mașină, hai să spunem, mai degrabă din categoria ce am putea numi astăzi mașină populară, era o mașină mică. Mi-am dat seama că poate să fie la un preț cât de cât în zona mea de putere, cu toate că nu aveam niciun ban, dar contam pe sprijinul părinților. M-am dus să văd mașina. Mi-a plăcut și țin minte că m-am entuziasmat, ca orice tânăr! L-am întrebat pe proprietar care este prețul, dacă este negociabil și am venit acasă să-i propun mamei o mică afacere; cu alte cuvinte să mă împrumute cu bani", a dezvăluit Călin Popescu Tăriceanu pentru DC News.

(w670)

"Mama mi-a spus: 'nu știu dacă am să pot, lasă-mă să mă mai gândesc'. Peste câteva zile mi-a zis: 'Da, am putea să încercăm să cumpărăm mașina, cu o singură condiție. Va trebui să participi și tu'. Eu i-am zis că nu am bani și mi-a spus că pot să îmi vând scuterul. De fapt, a fost o mică abilitate a mamei care era îngrijorată ori de câte ori mă vedea că merg cu scuterul. În felul acesta reușea să scape măcar de o grijă, neștiind dacă mașina va funcționa vreodată", ne-a mai povestit șeful Senatului.

Automobilul era grav avariat

Din păcate, visul de a conduce automobilul nu s-a împlinit. Chiar dacă tranzacția a fost făcută imediat, autovehiculul avea prea multe defecte ascunse.

"Mașina, din păcate, era destul de uzată și avea o serie de defecte ascunse. A venit proprietarul acasă la mine cu ea, am făcut tranzacția și urma să o repar. Era atât de grav afectată de uzură încât nu am fost în stare să o repar. Așa că am rămas cu mașina în brațe. Este - dacă vreți - povestea unei dragoste neîmplinite pentru că nu am putut să merg niciodată cu acea mașină. Am reușit să o păstrez în bune condiții o perioadă până la un moment dat când a început să se degradeze din ce în ce mai mult", ne-a povestit Călin Popescu Tăriceanu.

În locul mașinii vechi a regăsit o bijuterie pe roți

Călin Popescu Tăriceanu a regăsit mașina cu prilejul unei manifestări organizate de iubitorii mașinilor cu istorie.

(w670)

"Prin anii '80 am hotărât să vând mașina și ceea ce m-a bucurat foarte mult este că, de curând, la una dintre manifestările organizate de Retromobil, actualul proprietar al mașinii a venit cu autovehicului complet restaurat. I-am spus că îmi doresc să o vad nu doar în fotografii și poate o voi și conduce. Este o mașină mică, cochetă și modestă, dar valoarea sa este relativă", ne-a mai povestit Călin Popescu Tăriceanu.

(w670)

Fotografiile au fost transmise de Călin Popescu Tăriceanu în exclusivitate pentru DC News.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28