De ce este ciocolata considerată un drog - STUDIU

ciocolata
ciocolata

 În jurul ciocolatei există credinţe false, cum ar fi că favorizează apariţia acneei, creşte colesterolul, provoacă dependenţă sau că ar trebui consumată doar iarna. Din contră, ciocolata ne oferă plăcere şi în plus are o mulţime de beneficii pentru sănătate, informează Studii recente au demonstrat că ciocolata are o influenţă pozitivă asupra sănătăţii datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatorii. Aceasta include scăderea presiunii arteriale şi creşterea sensibilităţii la insulină. Aşadar, ciocolata este o adicţie "sănătoasă", dar care chiar aduce dependenţă, fapt pentru care trebuie consumată în cantităţi moderate.

Experţii au realizat studii pe şoareci pentru a explica de ce ciocolata este atât de irezistibilă. Cercetătorii de la University of Michigan au observat că impulsul de a mânca ciocolată în exces este cauzat de o parte neaşteptate a creierului şi de producţia unei substanţe naturale asemănătoare opiului.

Studiul publicat în Current Biology a arătat că neostratismul, o regiune a creierului care este responsabilă cu mişcarea se activează atunci când persoanele obeze văd alimente şi dependenţii văd droguri. Este vorba de un neurotransmiţător care duce la un consum excesiv şi la dependenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel